Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

2020-03-25

Hej,

De senaste dagarna har kännetecknats av väntan på det som komma skall, både för samhället i stort och för skolan. Som jag tidigare skrivit så känner vi oss förberedda på olika tänkbara scenarier för skolan och följer naturligtvis utvecklingen noggrant.

I måndags meddelade Skolverket att alla nationella prov ställs in detta läsår. Resultaten på de nationella prov som har hunnit genomföras ska fortsatt räknas in i betygssättningen. För de ämnen där proven ännu inte har genomförts använder vi annat underlag för att sätta betyg. Betyg sätts självklart i alla ämnen oavsett om de nationella proven genomförts eller inte.

Även om många elevers första reaktion var att det var skönt att de nationella proven ställdes in, så finns det också många elever som sett fram emot chansen att visa sina kunskaper. I skolan håller vi just nu på att titta på hur vi bäst kan möta detta med andra typer av prov eller redovisningar i rådande situation.

Nästa vecka kommer vi att använda PH-timmen för att ge extra stöd åt de elever som varit frånvarande från skolan under en längre period, samt de elever som generellt behöver extra stöd i något eller några ämnen. Information om hur detta går till kommer att komma från årskursens lärare till elever och föräldrar i slutet av veckan.

Imorgon har lärarna ett förlängt möte vilket innebär att de elever som har PH-samtal i morgon börjar 20 min senare - det vill säga 08.35.

I skolan har studieron och stämningen varit god under hela den här turbulenta perioden, tack vare alla fantastiska elever och medarbetare som kämpar på varje dag för att göra det bästa av situationen.

Vänliga hälsningar,
Linus Gellerstedt