Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Hej,

Varmt välkomna tillbaka efter en förhoppningsvis lugn och fin sommar! Tiden går fort och det är snart dags för eleverna att påbörja ett nytt läsår. För vissa blir det början på något nytt och för andra en fortsättning på något välbekant. Oavsett så ska vi se till att alla elever känner sig riktigt varmt välkomna och får en positiv känsla kring skolan och studierna från början.

Trots de speciella omständigheterna som rådde under vårterminen så blev skolavslutningen väldigt fin och lyckad. Niorna fick uppleva en rolig och minnesvärd avslutningsvecka och resultatmässigt så finns det anledning att vara både nöjd och stolt över insatsen. Årskurs 9 landade på ett meritvärde på 274, andelen elever med gymnasiebehörighet blev 98 % och skolans SALSA-värde hamnade på 23. Starkt jobbat elever och lärare!

Skolstart, utvecklingssamtal och Corona
Första skoldag för alla nya elever är tisdagen den 18 augusti klockan 09.00-14.00. Dagen därpå, onsdagen den 19 augusti, är samtliga elever på skolan.

Årskurs 6 kommer att ägna de två första veckorna åt introduktion till skolan och arbetssättet, samt att lära känna sina nya kamrater och lärare. Utvecklingssamtal för årskurs 6 börjar v. 35.

För årskurs 7-9 börjar utvecklingssamtalen redan första dagen och pågår fem dagar. Eleverna slutar efter lunch (12.45) dessa dagar och arbetar därefter med lättare hemuppgifter samtidigt som lärarna håller utvecklingssamtal.

Den rådande situationen och riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi inom Kunskapsskolan kommer att ha utvecklingssamtal på distans, då det alltid finns en förhöjd risk för smittspridning när vi återsamlas från semester på olika plaster. Mer detaljerad information om hur utvecklingssamtalen kommer att gå till får ni på mail från respektive arbetslag.

Även om utvecklingen av Corona tycks gå åt rätt håll i Sverige så håller skolan tillsvidare fast vid de stränga riktlinjer som gällde under vårterminen; det rör bland annat idrotten, skollunchen, externa besökare, studiebesök och mycket annat. Vi hoppas och tror att vi kommer att kunna börja med studiebesök och liknande senare under läsåret, men vet naturligtvis inte säkert. Vi kommer också att fortsätta hålla er uppdaterade vid eventuella förändringar i riktlinjerna.

Skolutveckling
Skolan har alltid en plan för att utveckla verksamheten och höja kvaliteten för eleverna. I år kommer fokus främst att ligga på våra centrala metoder för att uppnå en personligt utformad utbildning, exempelvis PH-samtalet, Loggboken och Basgruppssamlingen. Lärarna arbetar tillsammans för att fördjupa och förfina kunskapen i dessa metoder och därigenom ytterligare höja kvaliteten i undervisningen. Parallellt med detta kommer vi att fortsätta vässa på andra aspekter av undervisning såsom anpassningar, lektionsdesign och differentiering.

Hör gärna av er till mig eller de andra medarbetarna på skolan om ni har frågor eller funderingar, kontaktuppgifter hittar ni på vår hemsida kunskapsskolan.se/fruangen.

Jag ser fram emot ett spännande och givande läsår tillsammans med lärarna, eleverna och er!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt