Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej,

Vi har nått slutet av höstterminen och snart lämnar vi också detta annorlunda och prövande år bakom oss. 2020 har varit omtumlande, utmanande och på många sätt skrämmande, men jag vill gärna passa på att lyfta fram det som varit positivt från skolans perspektiv.

Eleverna - Vi har haft en utmanande situation sedan mars men det har våra fantastiska elever hanterat på bästa sätt. De har engagerat sig för trygghet i skolan och samhället, de har varit förstående och flexibla när frånvaron har varit stor bland lärarna eller när en elev tvingats vara hemma på grund av symtom eller hemisolering och de har haft ett gott mod hela året.

Lärarna och övriga medarbetare - I ett läge där många känt oro både för samhället i stort och för sin egen hälsa, har lärarna och övriga medarbetare fortsatt arbeta hårt och målmedvetet för att ge eleverna den bästa möjliga undervisningen, vilket har gjort att eleverna kunnat fortsätta utvecklas och lära nytt. Den faran gällande kunskapstapp (hack i kurvan) som vissa talar om gällande skolan och pandemin, tror jag att våra skickliga lärare i mycket stor utsträckning har avvärjt för våra elever.

Ni föräldrar - Jag och resten av skolan har känt stöd, uppskattning och förståelse från er genomgående under pandemin, vilket har varit roligt och viktigt för att få god arbetsro och kunna prioritera eleverna och undervisningen. Vissa av er har hört av er med tips på digitala aktiviteter från era arbetsplatser till elever och lärare och andra kommit med andra tillrop som stärkt oss, det värmer!

Ogiltig frånvaro i terminsbetygen
I terminsbetygen ska en sammanställning ogiltig frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Informationsmöten
Som vi tidigare berättat har vi på grund av pandemin ersatt våra informationsmöten med filmer där jag och andra medarbetare pratar om skolan. Filmerna finns på vår hemsida och du får gärna tipsa vänner och bekanta som är intresserade av skolan. De kan alltid höra av sig till Malin, vår koordinator, på malin.west@kunskapsskolan.se om de vill ha information eller hjälp med ansökningen till skolan.

Terminsstart januari 2021
Eleverna startar skolan måndagen den 11 januari och första veckan kommer vi ha ha digitala utvecklingssamtal. Du får tider och mer information av ditt barns handledare. Vi vet lika lite som någon annan hur covid-situationen kommer att se ut när vi startar vårterminen, men vi är helt redo både för ordinarie skola och distansundervisning beroende på besluten från myndigheterna. Vår utgångspunkt är dock att vi börjar vårterminen på plats i skolan med alla elever, skulle det ändras kommer jag att informera er.

Med detta tackar jag för fin samverkan under höstterminen och önskar alla ett lugnt och tryggt jullov!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt