Rektorn har ordet 8 januari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

2021-01-08

Hej och god fortsättning!

Regeringen beslutade igår om att högstadieskolor kan övergå till distansundervisning eller en blandning av distansundervisning och närundervisning (undervisning på skolan) om det är nödvändigt för att minska trängseln på skolan och i kollektivtrafiken.

Skolan har idag i samråd med Kunskapsskolans ledning beslutat att vi kommer att ha en blandning av distans- och närundervisning vecka 2 (måndag 11/1 - fredag 15/1).

Uppdelning av när och distansundervisning - vecka 2:

Närundervisning (på skolan)

Åk 6 & 9

Åk 6 & 7

Åk 6 & 8

Åk 6 & 7

Åk 6 & 8

Distans- undervisning

Åk 7 & 8

Åk 8 & 9

Åk 7 & 9

Åk 8 & 9

Åk 7 & 9

Vi kommer dessutom att hålla de planerade utvecklingssamtalen på distans under veckan. Eleverna kommer, beroende på ålder, att vara på skolan olika mycket. Lärarna i årskursen kommer också att kalla vissa elever till skolan varje dag, då vi bedömer att det är nödvändigt för eleven.

När eleverna inte är på skolan har de istället undervisning på distans via Google Meet, där eleverna har lektioner med närvaro och där lärarna ger eleverna uppgifter, stöd och guidning.

Alla elever erbjuds skollunch varje dag. Om eleven har distansundervisning den dagen så kan eleven komma på sin ordinarie lunchtid och äta i matsalen.

Vi bevakar hela tiden vad Smittskyddet, Stockholms stad och de statliga myndigheterna säger och kan komma att ändra planeringen vid behov.

Vi är redo att fortsätta arbeta med när- och distansundervisning efter den 15/1 om situationen kräver det. Vi kommer att meddela eleverna och er föräldrar så tidigt som möjligt om hur undervisningen blir efter den 15/1.

Slutligen vill jag be om förståelse och tålamod i den här svåra situationen. Ni är välkomna att höra av er till mig om ni har frågor eller funderingar kring distansundervisningen eller annat.

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt