Rektorn har ordet 28 januari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

2021-01-28

Hej

Kommande två veckor (v. 5 och 6) ser skolans upplägg gällande tid på skolan och på distans ut så här. Årskurs 6 är på skolan varje dag. Årskurs 7-9 kommer att rotera så att en årskurs är hemma varje dag enligt schemat nedan. Som ni ser så innebär det att eleverna är två dagar i skolan, en dag hemma, två dagar i skolan, en dag hemma, och så vidare.

Vi ser stora fördelar med att maximera tiden eleverna är i skolan, då vi upplever att elevernas motivation, rutiner och arbetsvana påverkas positivt av ett sådant upplägg. Samtidigt vill vi säkerställa att vi gjort allt vi kan för att minimera risken för smittspridning på skolan. Beslutet om att fortsatt ha undervisning delvis på distans är fattat tillsammans med vår huvudman.

Eleverna kommer som tidigare att följa sitt ordinarie schema och dagar då eleven är hemma sker undervisningen i Google Meet.

v.5

år 7

år 8

år 9

v.6

år 7

Studiedag

år 8

år 9

Distans

I övrigt gäller precis som tidigare:

• Vissa elever kallas till skolan även då årskursen har distans.
  • Skollunch finns för alla elever alla dagar (fortsätt anmäla till handledare via mail om en elev vill ha skollunch på en distansdag).

Skulle situationen med Covid ändras så kan vi komma att justera planeringen. Vi kommer också att löpande utvärdera hur upplägget fungerar för eleverna, årskurserna och skolan som helhet och vi hoppas givetvis att vi kan ha alla elever tillbaka i skolan så snart som möjligt.

Vi fortsätter följa vad regionala och lokala myndigheter beslutar och råder oss till och är förberedda på en eventuell förlängning av upplägget med delvis distansundervisning. Vi uppdaterar er så fort vi kan med information om detta.

Tack för förståelse och uppmuntran och kom ihåg att peppa era barn så de får lite extra kraft i dessa tider, det behövs!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt