Rektorn har ordet 12 februari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Uppdatering angående distansundervisning

Hej

Skolan kommer tiden fram till sportlovet (vecka 7 och 8) att fortsätta enligt nuvarande upplägg med en blandning av distans- och närundervisning. Årskurs 6 är alltjämt på skolan varje dag. Årskurs 7-9 fortsätter att rotera enligt schemat nedan. Det innebär som tidigare att eleverna är två dagar i skolan, en dag hemma, två dagar i skolan, en dag hemma, och så vidare.

Vi ser att vårt upplägg med en dag hemma och två dagar i skolan har fungerat bra för de allra flesta elever. Beslutet om att fortsatt ha undervisning delvis på distans är fattat tillsammans med vår huvudman och i enlighet med Smittskydd Stockholms rekommendationer. Syftet är att minska risken för smittspridning på skolan och i kollektivtrafiken genom att minska trängseln.

Vår förhoppning är att ha alla elever tillbaka på skolan efter sportlovet, men det beror naturligtvis på smittskyddsläget. Information om hur det blir från vecka 10 kommer under sportlovet (v 9).

Schema - distansundervisning

v.7

år 7

år 8

år 9

v.8

år 7

år 8

år 9

Skolan

Som tidigare gäller följande:

• Eleverna fortsätter att följa sitt ordinarie schema alla skoldagar. På distansdagar sker undervisningen i Google Meet.
  • Vissa elever kallas till skolan även då årskursen har distans.
  • Skollunch finns för alla elever alla dagar (anmäl till handledare via mail om en elev vill ha skollunch på en distansdag).

Slutligen vill jag påminna om vikten av att stanna hemma vid minsta symptom, samt att testa för covid om det finns misstanke att någon i hemmet kan vara smittad. Kom också ihåg att informera skolan om någon i hemmet testat positivt för covid.

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt