Rektorn har ordet 25 februari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Uppdatering angående distansundervisning

Hej

Smittskydd Stockholm gick i tisdags ut med en rekommendation om att alla högstadieskolor i regionen ska bedriva distansundervisning veckan efter sportlovet (vecka 10). Kunskapsskolans ledning har beslutat att vi ska följa rekommendationen och för oss i Fruängen innebär det att årskurs 7-9 kommer att ha distansundervisning under hela vecka 10. Årskurs 6 kommer att ha undervisning på skolan som vanligt.

Precis som tidigare så kommer vi även under vecka 10 att kalla vissa elever i årskurs 7-9 till skolan om vi bedömer att det är nödvändigt. Skollunch kommer också att finnas tillgängligt för elever i årskurs 7-9. Om ditt barn går i åk 7-9 och du vill ha skollunch under vecka 10 så ska du maila till ditt barns handledare och anmäla detta i förväg.

Beslut om distansundervisning för närmast följande veckor kommer sannolikt att fattas under vecka 10 och kommuniceras till er så fort som möjligt.

Vi följer utvecklingen och utvärderar löpande hur det går för eleverna att studera på distans. Vi jobbar också hela tiden med att utveckla våra arbetssätt för att ge eleverna största möjliga stöd i den här utmanande situationen. Ansträngningarna och engagemanget till trots så råder det ingen tvekan om att studiesituationen är svårare för elever och lärare än under vanliga förhållanden.

Avslutningsvis vill jag återigen påminna (tjata) om att meddela ditt barns handledare direkt om:

1. ditt barn testar positivt för covid (meddela tid för testet och första symtom)
  2. någon i hemmet testat positivt (hemisolering gäller enligt vårdens direktiv)
  3. ditt barn är hemma med misstänkta symtom (kontakta vården för vägledning)

Jag önskar er alla ett fint och säkert sportlov!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt