Rektorn har ordet 9 april - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Uppdatering angående distansundervisning

Hej

Hoppas att ni har haft en fin påsk och att vi alla snart kan se fram emot lite vårvärme!

Smittskydd Stockholm har i sin dialog med Kunskapsskolan och övriga huvudmän i regionen meddelat att de inte har någon intention att rekommendera distans för högstadiet under vecka 15, på samma sätt som skedde med veckan efter sportlovet. De meddelar ändå att ett försämrat smittläge kan leda till beslut med mycket kort varsel.

Smittläget är fortsatt allvarligt i regionen och Kunskapsskolans krisgrupp gör bedömningen att vi bör ligga kvar på samma antal elever som innan lovet. För vår del så innebär det att årskurs 6 är på skolan varje dag och årskurs 7-9 är på distansundervisning hemma var tredje dag. Schemat för distansdagar ser ni nedan.

Fortsatt gäller följande:

• Vi följer utvecklingen i skolan och samhället och stämmer löpande av med Kunskapsskolans krisgrupp och Smittskyddet.
  • Vi fortsätter att kalla vissa elever i årskurs 7-9 till skolan om vi bedömer att det är nödvändigt.
  • Skollunch kommer att finnas tillgängligt för elever i årskurs 7-9. Om ditt barn går i årskurs 7-9 och du vill ha skollunch en distansdag så ska du maila till ditt barns handledare och anmäla detta i förväg.
  • Meddela skolan om:
  • ditt barn testar positivt för covid (meddela tidpunkt för testet och tidpunkt för första symtom)
  • någon i hemmet testar positivt (hemisolering gäller enligt vårdens direktiv)
  • ditt barn är hemma med misstänkta symtom (kontakta vården för vägledning)

Schema distansundervisning v. 15-16

v.15