Rektorn har ordet 23 april - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Hej,

Vi får tyvärr konstatera att pandemin inte släpper greppet om samhället och vi på skolan kommer att ligga kvar på samma nivå som tidigare under vårterminen med en årskurs på distansundervisning per dag de kommande veckorna (se schema nedan). Som vanligt så har beslutet fattats tillsammans med huvudmannen och utifrån den information vi fått om smittläget i regionen från Smittskydd Stockholm. Beslutet grundar sig i våra lokala förutsättningar på Kunskapsskolan Fruängen.

En mindre förändring i distansupplägget jämfört med hur det varit tidigare under terminen är att vi, när det är lämpligt och möjligt, kommer att försöka prioritera årskurs 9 så mycket vi kan under slutspurten av deras tid i grundskolan. På måndag så återstår färre än 30 skoldagar innan betygen sätts och vi måste ge våra nior bästa möjliga förutsättningar nu på upploppet.

En annan förändring som kommer från smittskyddet gäller att elever som haft nära kontakt med en person som sedan visat sig ha varit i smittsam fas (48 timmar bakåt från första symtom eller testtillfället) ska testa sig. Tidigare gällde det enbart vuxna men nu har smittskyddet utökat detta till att också gälla högstadieelever, hur det blir med mellanstadieelever återkommer smittskyddet med under kommande veckor.

Fortsatt gäller följande:

• Vi följer utvecklingen i skolan och samhället och stämmer löpande av med Kunskapsskolans krisgrupp och Smittskyddet.
  • Vi kallar vissa elever i årskurs 7-9 till skolan om vi bedömer att det är nödvändigt.
  • Skollunch kommer att finnas tillgängligt för elever i årskurs 7-9. Om ditt barn går i årskurs 7-9 och du vill ha skollunch en distansdag så ska du maila till ditt barns handledare och anmäla detta i förväg.
  • Meddela skolan om:
  • ditt barn testar positivt för covid (meddela tidpunkt för testet och tidpunkt för första symtom)
  • någon i hemmet testar positivt (hemisolering gäller enligt vårdens direktiv)
  • ditt barn är hemma med misstänkta symtom (kontakta vården för vägledning)

Schema distansundervisning v. 17-18

v.17