Rektorn har ordet 7 maj - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Maj 2021

Uppdatering angående distansundervisning

Hej,

I samråd med det regionala smittskyddet och Kunskapsskolans krisgrupp så har vi fattat beslut om att fortsätta på samma nivå med delvis distans som tidigare under vårterminen. Såväl smittskyddet som Kunskapsskolan vill att vi fattar beslut för två veckor i taget (se schema nedan).

Samtidigt som vi fortfarande hoppas på möjligheter till en lättnad för skolan gällande distansundervisning så är den preliminära bedömningen att vi troligen kommer att tvingas fortsätta resten av vårterminen med delvis distans.

Som vi meddelat tidigare har smittskyddet ändrat rekommendationerna för elever som haft nära kontakt med en person som sedan visat sig ha varit i smittsam fas (48 timmar bakåt från första symtom eller testtillfället). Tidigare gällde att enbart vuxna skulle testa sig, men numera gäller det också högstadieelever.

Fortsatt gäller följande:

• Vi följer utvecklingen i skolan och samhället och stämmer löpande av med Kunskapsskolans krisgrupp och Smittskyddet.
  • Vi kallar vissa elever i årskurs 7-9 till skolan om vi bedömer att det är nödvändigt.
  • Skollunch kommer att finnas tillgängligt för elever i årskurs 7-9. Om ditt barn går i årskurs 7-9 och du vill ha skollunch en distansdag så ska du maila till ditt barns handledare och anmäla detta i förväg.
  • Meddela skolan om:
  • ditt barn testar positivt för covid (meddela tidpunkt för testet och tidpunkt för första symtom)
  • någon i hemmet testar positivt (hemisolering gäller enligt vårdens direktiv)
  • ditt barn är hemma med misstänkta symtom (kontakta vården för vägledning)

Schema distansundervisning v. 19-20

v.19