Rektorn har ordet 21 maj - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Maj 2021

Uppdatering angående distansundervisning

Hej,

Det är återigen dags för lite information från skolan angående distansupplägget och som vi flaggat för tidigare så kommer vi att fortsätta med nuvarande upplägg terminen ut. Det innebär alltså att årskurs 7-9 har en blandning av när- och distansundervisning enligt schemat nedan.

Fortsatt gäller följande:

• Beslut om distansundervisning fattas av Kunskapsskolans ledning i samråd med det regionala smittskyddet och mig.
  • Vi kallar vissa elever i årskurs 7-9 till skolan om vi bedömer att det är nödvändigt.
  • Skollunch kommer att finnas tillgängligt för elever i årskurs 7-9. Om ditt barn går i årskurs 7-9 och du vill ha skollunch en distansdag så ska du maila till ditt barns handledare och anmäla detta i förväg.
  • Meddela skolan om:
  • ditt barn testar positivt för covid (meddela tidpunkt för testet och tidpunkt för första symtom)
  • någon i hemmet testar positivt (hemisolering gäller enligt vårdens direktiv)
  • ditt barn är hemma med misstänkta symtom (kontakta vården för vägledning)

Avslutning för elever

Resor och liknande som i vanliga fall brukar genomföras sista veckorna på läsåret behöver i år ske på ett smittsäkert sätt och i vissa fall kommer aktiviteterna inte kunna genomföras. Vi vill samtidigt att termins- och skolavslutningen ska bli fin och rolig, speciellt för våra kära niondeklassare som nu snart lämnar oss efter fyra år. Det kommer att bli en del aktiviteter i närområdet och på skolan som ger eleverna möjlighet till reflektion, avslutning och att blicka framåt mot nästa läsår på ett trivsamt sätt.

Schema distansundervisning v. 21-22

v.21