Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

2019-09-29

Uppdatering om covid-19 - september 2021

Hej,

Från och med idag sker en stor förändring i restriktionerna gällande covid-19. Folkhälsomyndigheten (FHM) har tidigare meddelat att de flesta restriktionerna upphör, även de som riktar sig till skola och detta hänger samman med vaccinationerna och smittläget i samhället. FHM säger också att vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och förhindra spridning i samhället.

Riktlinjer som fortfarande gäller

• Elever som har symptom på covid-19 ska stanna hemma och ta PCR-test.
  • För ovaccinerade gäller fortfarande hemisolering vid bekräftade fall i familjen.
  • Smittspårning kommer att genomföras vid bekräftade fall. Ovaccinerade personer som haft kontakt med person som varit i smittsam fas bör ta PCR-test. Fullt vaccinerade personer behöver inte testa vid nära kontakt.
  • Vid hemkomst från utlandsresor ska ovaccinerade ta PCR-test.

Vaccination för barn mellan 12-15 år
FHM har rekommenderat att alla barn i åldrarna 12 - 15 år ska vaccineras. Region Stockholm har meddelat att vaccinationsmottagningarna öppnar den 4 oktober för barn i åldersgruppen. Skolhälsovården har fått i uppdrag att samarbeta med Regionen för att säkerställa att alla barn i åldersgruppen ges möjlighet till vaccination, men vi vet inte i dagsläget hur lång tid det kommer att ta för regionen att organisera vaccinationer ute på skolorna. Vi uppmanar därför alla som har möjlighet att själva ta kontakt med en vaccinationsmottagning för att boka tid för vaccination så snart som möjligt, så att vi tillsammans kan minska risken för smittspridning på skolan.

Vi kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen gällande covid-19 regionalt och nationellt, samt hålla er uppdaterade gällande vaccinationer. Som vanligt har vi en beredskap att snabbt ställa om ifall läget skulle förändras så att riktlinjer och rekommendationer ändras. Även då håller vi er uppdaterade.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar.

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt