Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

17 januari 2022

Jag hoppas att ni haft ett bra jullov och att eleverna är redo för en ny termin med laddade batterier. På utvecklingssamtalen så är fokus som vanligt att sätta bra mål - utmanande och realistiska - som ger motivation till våra elever att jobba fokuserat under vårterminen.

Covid-19
Vi får tyvärr konstatera att pandemin är tillbaka på skolan i större omfattning än någonsin tidigare. Under helgen har många föräldrar och lärare hört av sig till mig och informerat om bekräftade fall av covid-19. De flesta har testat positivt via snabbtester eftersom det just nu är mycket svårt att få tag på PCR-test i regionen. Vi har även många medarbetare frånvarande på grund av andra anledningar än bekräftad covid-19, så som förkylningssymtom och VAB. Måndagen den 17/1 var frånvaron så hög bland lärarna att årskurs 9 får undervisningen på distans.

Smittspårning
Då antalet bekräftade fall av covid-19 just nu är högt på skolan har vi svårt att med precision smittspåra och skicka separata mail till alla de som haft närkontakt med en bekräftat smittad person. Närkontakt innebär att man befunnit sig inom två meter, mer än 15 minuter sammanlagt under en dag. Vi får istället utgå från att det är sannolikt att de flesta i skolan har haft närkontakt med en person under förra veckan som sedan testat positivt för covid-19. Regionen har just nu mycket hög belastning vad gäller testning och rekommenderar just nu bara personer med symtom att boka tid för test, familjekarantän gäller dock fortsatt.

Vi kommer att återgå till att smittspåra genom att meddela alla separata fall då det blir praktiskt möjligt, förhoppningsvis inom en snar framtid.

Jag ber er alla vara mycket uppmärksamma på symtom och hålla era barn hemma om de uppvisar symtom, även lindriga sådana. Om man får symtom ska man boka PCR-test och stanna hemma under tiden man inväntar test och testsvar.

Förändringar på skolan
Mayda Jiménez som anställdes innan jul för att ta över spanska i årskurs 8 blev erbjuden en heltidssjänst som hon inte kunde tacka nej till. Men vi har istället glädjen att presentera Fanny Åsblom Gutierrez som ny spansklärare i årskurs 8 och handledare i 8.1 tillsammans med Mattias Hellros.

Digitala Informationsmöten
De återstående informationsmötena kommer att ske digitalt

• tisdag 18 januari
  • måndag 24 januari

På informationsmötet kan man träffa och lyssna på nuvarande och före detta elever, lärare, skolledningen (jag själv och biträdande rektor), samt vår koordinator Maria Fagerlund.

Om du känner någon som som är intresserad av Kunskapsskolan så får du gärna rekommendera dem att delta på ett möte. Mer information finns också på vår hemsida kunskapsskolan.se/fruangen.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt