Ansök
Om oss

Rektorn har ordet 26 februari - Kunskapsskolan Gävle

Rektor Thomas Moberg berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

Hej

Som jag tidigare informerat om så har vårt mål hela tiden varit att mer och mer närma oss en ordinarie undervisning med närstudier. Tyvärr så släpper inte pandemin sitt grepp om samhället och Gävleborgs län är hårt ansatt. Det finns en stor oro för en ökad smittspridning efter sportlovet och därför har smittskyddet i Gävleborgs Län gått ut med rekommendationer att gymnasieskolor och högstadieskolor ska bedriva distansundervisning veckan efter sportlovet (v.10). Detta för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppstå när eleverna får andra sociala kontakter under lovet än vad de har i vardagen. Alla högstadieskolor i Gävle kommer följa denna rekommendation, så också Kunskapsskolan.

Detta innebär att vi under vecka 10 kommer att bedriva distansstudier för årskurs 7-9. För årskurs 6 gäller vanlig skolgång med närstudier. Hur det blir efter det vet vi inte, utan återkommer under vecka 10 med nya besked. Det är dock troligt att någon eller några av årskurserna fortsatt kommer att ha distansstudier.

När det gäller munskydd på arbetsplats/skola så gällde dessa rekommendationer inte elever på högstadiet. Om elever vill ha med sig munskydd och ha dessa på sig under skoltid så är det helt okej. Det är dock mycket viktigt att eleven då vet hur ett munskydd ska användas och att det används på rätt sätt.

Kontakta er handledare om ni vill ha matlådor under distansstudierna vecka 10. Matlådor hämtas under lunchtid vid köksingången (på baksidan). Gå ej in i skolan.

Det är viktigt att vi alla fortsätter att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Var noga med avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid symtom.

Vad gäller vid hemkomst från utlandsresor?
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän. Detta gäller alla elever på skolan och i alla årskurser.

För mer information läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten.

Thomas Moberg, Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.