Rektorn har ordet 12 mars - Kunskapsskolan Gävle

Rektor Thomas Moberg berättar om händelser på skolan.

Mars 2021

Hej

Nu har eleverna haft sportlov och efter det har högstadieeleverna haft distans-/fjärrundervisning på heltid under en vecka. Vi hade hoppats på att läget i kommunen hade förbättrats i och med att allt fler vaccineras, men smittspridningen i kommunen är fortsatt hög. På Kunskapsskolan Gävle har vi dock klarat oss förhållandevis bra när det gäller smittspridning och sjukdom. Förhoppningsvis är det ett resultat av det arbete vi gör för att minska smittspridningen på skolan. Vi måste dock fortsätta att arbeta aktivt mot smittspridningen av covid-19 även om det innebär att vissa årskurser fortsatt kommer ha distans-/fjärrundervisning. Vi fortsätter följa smittskyddsläkare och Gävle kommuns rekommendationer så långt det är möjligt.

Nästa vecka (v.11) så välkomnar vi årskurs 9 tillbaka till skolan. Detta innebär att årskurs 6 och årskurs 9 har närstudier på skolan, medan årskurs 7 och 8 fortsatt har distans-/fjärrundervisning.

Hur det blir vecka 12 och 13 vet vi inte än. Allt beror på smittläget i kommunen och de rekommendationer som ges. Förhoppningsvis kan vi låta årskurs 7 och 8 ha en del undervisning på plats i skolan. Dock ej samtidigt.

Matlådor finns att hämta på skolan. Dessa fås via köksingången under lunchtid. Kontakta er handledare om ni vill ha matlådor.

Vänligen,
Thomas Moberg