Rektorn har ordet 19 mars - Kunskapsskolan Gävle

Rektor Thomas Moberg berättar om händelser på skolan.

Mars 2021

Hej

Tyvärr ser inte pandemin ut att släppa sitt grepp om Gävle och Gävleborgs Län. Smittspridning av covid-19 är fortsatt hög i Gävle, trots att cirka ca 13 procent av invånarna nu har fått sin första dos av vaccinet. Det innebär att vi måste fortsätta hjälpas åt för att minska smittspridningen av covid-19. Ni har hört det förut, men det känns som om det nu är extra viktigt att “hålla i och hålla ut” samt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kunskapsskolan Gävle har en kontinuerlig dialog med Kunskapsskolans huvudman, smittskyddet i Gävleborgs Län samt skolchefen i Gävle kommun, och vi följer deras rekommendationer utifrån den verksamhet vi på Kunskapsskolan i Gävle bedriver.

Vi kommer utifrån detta att ha fortsatt fjärr-/distansundervisning för elever i årskurs 7 och årskurs 8 fram till påsklovet. Detta innebär att de studerar hemifrån vecka 12 och vecka 13. Tänk på att eleverna ska närvara på alla pass, så att vi har en möjlighet att ge dem den hjälp de behöver för att nå sina mål i skolan.

Arbetslagen kommer att kalla en del elever i årskurs 7 och 8 till skolan för extra stöd. Övriga elever ska inte befinna sig på eller runt skolan.

Matlådor finns att hämta i köket. De hämtas via köksingången under lunchtid. Kontakta handledare om ni vill beställa matlådor till era barn.

Thomas Moberg, rektor