Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Helsingborg

Rektor Lidija Münchmeyer berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej

Nu väntar en lång härlig julledighet för alla elever och medarbetare. Trots denna ansträngda höst har vi lyckats bedriva en kvalitativ undervisning där både lärare och elever kämpat hårt för att nå sina mål. Det har varit en positiv stämning på skolan även om det funnits en viss oro kopplad till Covid-19.

Det har arbetats intensivt de sista veckorna för att göra klart det som har planerats, en eloge till alla elever och lärare som slitit ända in i slutet. Jag vill även passa på att tacka alla våra duktiga elever som gjorde både luciafirandet och julavslutningen till en trevlig digital tillställning.

Det kan inte undgått någon att denna hösttermin varit mycket annorlunda där grundskolor varit särskilt omtalade i media utifrån pandemin. Det har handlat om allt från skolstängningar, distansundervisning, smittorisk och personalens arbetsmiljö. Det har varit en mycket tuff höst för vår personal utifrån att dels förhålla sig till pandemiläget utanför skolan samtidigt som det i ganska stor utsträckning varit “business as usual” i skolan. Likaså har det för några av våra elever inneburit en oro då man kanske har närståenden som är i någon riskgrupp. Vi har utifrån bästa förmåga försökt hantera denna annorlunda tid med att finnas där för varandra.

Många av våra inplanerade aktiviteter såsom gymnasiemässa, teaterbesök, skolbio m.m har ställts in, dock har vi försökt göra liknande aktiviteter fast på skolan. Våra elever och lärare har visat på en fantastisk kreativ förmåga.

Jag är väldigt glad över att vi kunnat hålla skolan öppen och jag är stolt över det fina arbete som alla på skolan gjort. Alla har varit hjälpsamma vilket resulterat i att vi trots allt haft en väldigt bra termin. Stort tack till er föräldrar som stöttat och hjälpt till genom att följa de riktlinjer jag skickat ut.

Vårterminen
Vårterminen 2021 startar den 8 och 11 januari med utvecklingssamtal. Tider skickas ut av handledarna. Nu lämnar vi detta dystra läge bakom oss och ser fram emot ljusare tider.

God Jul och Gott nytt år.
Lidija Münchmeyer
0733-137106