Rektorn har ordet 23 februari - Kunskapsskolan Helsingborg

Rektor Lidija Münchmeyer berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari
2021-02-23

Hej,

Jag hoppas att ni alla haft möjligheten att njuta av ledigheten så här långt. Vi hade hoppats på att träffa alla våra elever efter sportlovet men vi har nu fått nya rekommendationer av smittskyddet i Skåne. Nedan följer information vad gäller undervisning på plats i skolan utifrån de nya rekommendationerna .

Covid- 19 information
Idag gick smittskydd Skåne ut med nya rekommendationer för årskurs 7-9 för vecka 9 och fram till påsklovet. Till följd av sportlovet och att många varit ute och rest både inrikes och utrikes är smittskydd Skåne oroliga över att smittspridningen ska ta ny fart. De rekommenderar högstadieskolor att återigen övergå till fjärrundervisning. Vi kommer följa rekommendationerna vilket innebär att våra elever i årskurs 7-9 under vecka 9 kommer ha fjärrundervisning på heltid. Eleverna i årskurs 6 har undervisning i skolans lokaler. Upplägget för fjärrundervisningen kommer att vara på liknande sätt som vi hade efter julledigheten. Lärarna bjuder in eleverna till lektioner via plattformen Google Meet för undervisning i realtid. Eleverna kommer kunna se sina scheman på Kunskapsporten. Smittskyddet rekommenderar vidare att skolan ska återgå till den undervisning man hade innan sportlovet efter vecka 9. Det innebär således att alla våra elever är välkomna tillbaka till skolans lokaler vecka 10. Om ni har varit på resande fot under sportlovet uppmanar jag till extra försiktighet och var extra uppmärksamma på minsta symtom. Naturligtvis kan de nya rekommendationerna komma att ändras om smittspridningen ökar i kommunen. Vi bevakar detta både lokalt och centralt. Jag har även en dialog med smittskyddet i Skåne.

Skollunch/Matpaket
Med så här kort framförhållning och mitt i ett lov kan vi inte erbjuda matpaket för högstadieeleverna under vecka 9. Jag förstår att detta kan påverka era familjer och om det innebär problem för er önskar jag att ni kontaktar mig så hittar vi en lösning.

Elever med särskilda behov kommer bli inbjudna till individuella digitala möten med vårt vårt elevhälsoteam. Om ditt barn av andra skäl inte kan delta i fjärrundervisningen hemifrån, till exempel saknar digitala verktyg för detta, ber jag er kontakta barnets handledare så löser vi detta. De elever som kommer vara på plats i skolan kommer hålla avstånd och vara utspridda.

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla smittan nere så att eleverna ska få den undervisning de har rätt till. Vi vet att undervisning i skolans lokaler tillsammans med sina lärare är det bästa för eleverna och vi hoppas att vi ska kunna återgå till det normala så snart som möjligt.

Med vänlig hälsning,
Lidija Münchmeyer, rektor Kunskapsskolan Helsingborg