Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Jönköping

Rektor Linda Noaksson berättar om händelser på skolan.

September 2022

Hej!
Nu har skolan varit igång i drygt en månad. Vi har haft en fantastiskt bra läsårsstart och det är lika roligt varje år att träffas efter sommaren och köra igång verksamheten. De flesta av er har hunnit vara på föräldramöten och även träffat era barns handledare på utvecklingssamtal. Jag hoppas att samtalen har varit givande och att ni känner er delaktiga i era barns skolgång. Jag vill särskilt passa på att hälsa er nya föräldrar välkomna till skolan!

Biträdande rektor
Vår biträdande rektor, Maribel Sagefalks, sista dag på Kunskapsskolan Jönköping är den 4 oktober. Maribel kommer att gå vidare mot nya äventyr där hon bland annat kommer att arbeta med elever i grundsärskolan. Rekryteringen kring ny biträdande rektor är i full gång och vi återkommer när vi har en ny biträdande på plats. Fram tills dess kontaktar du antingen vår speciallärare Jennie Tengblad alternativt mig, rektor Linda Noaksson, om du har några frågor som du inte kan vända dig till ditt barns personliga handledare om.

Schema
Eleverna i årskurs 7 har nu efter screeningtester (tester som ser vilken kunskapsnivå eleven befinner sig på) placerats i olika steggrupper i matematik, engelska och svenska.

Eleverna i årskurs 7-9 har vid skolstart haft inflytande i att lägga sitt eget workshop-schema. På workshop-passen har eleverna tillsammans med sin PH lagt in vilket ämne och/eller uppgifter de ska arbeta med på respektive workshop.

Främja närvaro
På Kunskapsskolan beviljar elevens basgruppshandledare ledigt upp till 2 dagar per termin.

För resor i samband med familjehögtider eller religiösa högtider kan ledighet beviljas 3-10 dagar. Det finns mer än 15 veckors planerad lovtid på ett år och jag vädjar till er föräldrar att försöka planera eventuella semesterresor under den lovtiden.

Även om eleven är ledig ska det göras en plan för hur eleven ska ta igen den förlorade skoltiden.

Ansökan om ledighet ska göras i god tid på en särskild blankett som tillhandahålls av skolan. Den kan också hämtas på vår hemsida.

Ordningsregler
Våra ordningsregler som bland annat innefattar mobil-, godis- och läskförbud fungerar bra. Tack till er föräldrar som är med och stöttar skolan att upprätthålla de här reglerna!

Studie- och yrkesvägledning (SYV)
Vi kommer precis som förra året att ha en SYV, studie och yrkesvägledare, här på skolan. SYV arbetar på skolan en dag i veckan, tisdagar. Hon hjälper bland annat till med gymnasieval och prao

Kunskapsskolan har även som avsikt att som förra året lägga upp en planering med informationstillfällen för årskurserna 8 och 9 där vår studie-och yrkesvägledare ger information om hur gymnasievalet går till och svarar på elevernas frågor. Informationstillfällena kommer att ske under skoltid. Alla årskurs nios kommer att få träffa studie-och yrkesvägledaren under 30 minuter för ett personligt samtal. Vår avsikt är även att bjuda in föräldrarna för årskurs 9-elever till ett informationsmöte. Återkommer om datum.

Kalendarium
På vår hemsida,kunskapsskolan.se/jonkoping, finns vårt kalendarium. Vi ber er att gå in där och titta så att ni är uppdaterade kring vilka lovdagar och studiedagar med mera vi har inplanerade framöver.

Besök på skolan
Om du som vårdnadshavare vill besöka ditt barn på skolan är det viktigt att du kontaktar ditt barns handledare innan och kollar av att den dag du vill komma fungerar att komma på. Vi ser mycket positivt på att du som vårdnadshavare kommer på besök men vi måste veta om det innan så att vi kan informera resterande medarbetare om besöket. Du ska under ditt besök på skolan bära en besöksbricka som du sedan lämnar tillbaka till handledaren när du går hem.

Skola24 och Sjukanmälan
I Skola24 registreras och dokumenteras elevernas närvaro och frånvaro. Vid ogiltig frånvaro och sen ankomst kommer vårdnadshavare få ett sms med uppgifter om frånvaro/sen ankomst. Du som vårdnadshavare får även ett sms vid giltig frånvaro. Det här för att säkerhetsställa att det är du som vårdnadshavare som sjukanmält och inte någon annan.

Viktigt att ni meddelar ert barns handledare om ni byter mobilnummer så att ni fortsatt får sms.

För att sjukanmäla ert barn ringer ni till 0515-86905 innan klockan 08.00. Sjukanmälan görs varje dag om eleven är sjuk en längre tid.

Om ni har frågor är ni som vanligt välkomna att höra av er på telefon 08-510 08 342 eller via mail.

Vänliga hälsningar
Linda Noaksson
Rektor
linda.noaksson@kunskapsskolan.se

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.