Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Nu är vi en bit in i terminen och skoldagarna fylls av lärande, PH-samtal, vetgiriga elever och ambitiösa lärare. Det har varit en hel del aktiviteter de första veckorna, bland annat har årskurs 9 både paddlat kanot och varit på lägerskola i Fiskeboda, årskurs 7 har deltagit och presterat väl på Kunskapsdagarna som anordnas av Sörmlands Sparbank (vinst på 10 000kr till 7.4 och biobiljetter till 7.1), årskurs 6 har haft fältstudier och alla basgrupper har haft uteidrott på Backavallen. Det har sammantaget varit en positiv skolstart men mer fanns att önska kring skolmatsituationen som jag under läsårsstarten vid ett antal tillfällen informerat er om. Sedan måndagen den 16 september har vi återgått till vår tidigare leverantör ComMat och min uppfattning är att skolmatsituationen förbättrats avsevärt.

Våra föräldracaféer och matematikkvällen för er föräldrar var välbesökta och jag hoppas att ni som deltog fick med er nyttig information som skapar förståelse för vårt arbetssätt och ger er större möjlighet att kunna samtala med era barn kring skola och skolarbete.

Invigning
Jag vill påminna om invigningen av vår nya idrottshall och våra nya undervisningsrum som kommer att gå av stapeln tisdagen den 1 oktober klockan 14.00 (inbjudan har skickats ut via basgrupphandledare). Vi startar utomhus på “innerskolgården och fortsätter sedan inomhus med rundtur i idrottshallen och i de nya lokalerna. Vi bjuder på lite dryck och tilltugg. Varmt välkomna!

Besök av P4 Sörmland
På måndag den 26/9 kommer P4 Sörmland hit och ska sända från skolan klockan 10-13. De har under två veckors tid fokus på temat barn och ungdom och vill väldigt gärna besöka vår skola.

Parfym
Jag vill påminna om att vi har både medarbetare och elever som är känsliga mot starka dofter. Det är viktigt att vi alla tar hänsyn till detta och inte använder parfym eller andra produkter med stark doft. Prata gärna med era barn hemma om detta så att vi får en skolmiljö där vi alla kan vara.

Föräldraråd
Om ni är intresserade av att träffa mig och biträdande rektor för att ta del av och diskutera skolövergripande frågor är ni varmt välkomna till Föräldrarådet. Mötet äger rum tisdagen den 15 oktober klockan 17.30-18.30 på Kunskapsskolan. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Nya och gamla deltagare hälsas välkomna och ni anmäler er till mig via mail, senast fredagen den 11 oktober.

Om ni har funderingar eller frågor som rör ert eget barn tar ni i första hand kontakt med ert barns personliga handledare.

Påminnelse: onsdagen den 2 oktober är det studiedag för eleverna.

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm