Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Vi har sedan mitt senaste rektorsbrev haft en trevlig invigning av vår nya idrottshall och vi har dessutom haft besök av radio P4 Sörmland som sände live från vår skola. Jag hoppas att ni har hunnit lyssna på detta trevliga avsnitt. Skolan är fylld med drygt 460 kunskapstörstande elever och dagarna fylls av kommunikationspass, workshops, föreläsningar, PH-samtal och basgruppsamlingar. Nu är det snart dags för höstlov och en vecka ledigt för eleverna. Medarbetarnas höstlov kommer att fyllas med kompetensutveckling och andra aktiviteter för att förbereda oss inför andra halvan av höstterminen. Fokus fram till jul kommer att vara att få eleverna att nå sina terminsmål.

Besöksvecka och strategisamtal
Under oktober månad har ämneslärarna genomfört en betygsprognos (målavstämning) för alla elever i respektive ämne. Detta för att se att eleven ligger i fas med de betygsmål som ni tillsammans satte upp vid utvecklingssamtalet i augusti. I samband med denna prognos bjuder vi, under vecka 45, in dig som vårdnadshavare till ett strategisamtal som sker under ditt barns PH-tid. Samma vecka (v.45) är du som vårdnadshavare också extra välkommen att besöka ditt barn under skoltid. Vi genomför då något som vi kallar “besöksvecka” för att även visa upp vår verksamhet till dig som befintlig vårdnadshavare. När du kommer till skolan anmäler du dig som besökare i receptionen. Mer information kring dessa två aktiviteter kommer att ges via ditt barns basgruppshandledare. Kom ihåg att du som vårdnadshavare kan följa ditt barns studiegång via EDS och Loggboken som finns på Kunskapsporten.
Länk: ks.kunskapsporten.se

Uppdaterat kalendarium finns på vår hemsida. Länk: Kunskapsskolan.se