Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

December 2019

Vi närmar oss jullovet med stormsteg. Det är en tid i skolans värld som är mycket intensiv då allt ska bli klart innan lovet, redovisningar och projektprov ska genomföras och några tusen terminsbetyg ska sättas på ett likvärdigt och rättssäkert sätt. Vi har goda rutiner för detta och lärarna stöttar varandra i arbetet. Terminsbetyg är egentligen inte så dramatiskt och vårt motto är att inget betyg ska komma som en (negativ) överraskning. Dialogen mellan lärare och elever, gällande bedömningen, ska ske löpande under terminens gång.

Jag hoppas att många av er tog tillfället i akt att medverka på ert barns strategisamtal veckan/veckorna efter höstlovet. I januari är det återigen dags för utvecklingssamtal. Under utvecklingssamtalen kommer ni utvärdera terminen som gått och sätta upp nya mål.

Antagning och informationsmöten
Vi har under november genomfört två stycken informationsmöten för nya elever och föräldrar. Det har varit välbesökta möten med cirka 200 personer fördelat på de två kvällarna, vilket vi tycker är mycket roligt. Vi kommer till läsåret 20/21 erbjuda plats i år 4 och 7. Tanken är att det blir tre nya basgrupper i årskurs 4 och en ny basgrupp i årskurs 7. Antagningsprocessen kommer att starta direkt efter jul- och nyårshelgerna. Skolan kommer även att anordna ett Öppet hus lördagen den 1 februari. Tipsa gärna vänner och bekanta om detta - ni är alla varmt välkomna att besöka oss då!

Terminsavslutning och skolstart
Höstterminen avslutas fredagen den 20 december klockan 12.00. Vårterminen börjar den 7 januari klockan 08.25-12.00. Under den första skolveckan genomförs vårterminens utvecklingssamtal på eftermiddagstid, det innebär att eleverna går till klockan 12.00 den första skolveckan.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka er föräldrar för det engagemang ni visar i era barns skolgång. Vi vet att samarbetet mellan våra skickliga lärare och er engagerade föräldrar är en lyckad kombination för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sina studier.

Jag önskar er alla en trevlig första advent, en god jul och en fin avslutning på 2019.

Vänliga hälsningar,
Caroline Bergström