Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

December 2020

Hej föräldrar!

Höstterminen går nu mot sitt slut och snart nalkas ett mycket välförtjänt jullov för både elever och medarbetare. Det har varit en minst sagt annorlunda termin med tanke på det rådande läge vi befinner oss i. Jag är mycket imponerad över hur både elever och medarbetare hanterat denna situation. Medarbetarna har med stor flexibilitet och på ett proffsigt sätt väglett eleverna med fullt fokus på att få eleverna i mål. Trots det rådande läget så visar vår årliga medarbetarenkät som genomfördes under hösten på hög trivsel och en tydlighet gällande förväntningar för uppdraget med en tydlig målsättning. Vi kommer fortsätta att analysera resultatet från medarbetarenkäten under början av nästa år. Resultatet och analysen är viktiga delar i vårt systematiska kvalitetsarbete. Medarbetarenkäten och enkäterna för vårdnadshavare och elever, som genomförs under vårterminen, är tillsammans med betygsresultaten grunden för vår kvalitetsplan och våra prioriterade områden för kommande läsår.

Om ni följer oss på facebook så har ni säkert redan uppmärksammat att Basgrupp 5.2 har gått vidare till kvartsfinal i “Vi i femman”. Stort grattis! Kvartsfinalen avgörs torsdagen den 21 januari klockan 17.00-18.00 i direktsändning i P4 Sörmlands studio. Lycka till - vi håller tummarna!

Glädjande är också att Basgrupp 5.3 har vunnit pris som en av de bästa klasserna i kommunens tävling “Gå och cykla till skolan”. Resultatet har beräknats utifrån flest gång- och cykelpoäng i relation till deltagande barn. Härligt kämpat och stort grattis!

Julavslutning och terminsstart
Terminsavslutning sker basgruppsvis fredagen den 18 december. Mer information gällande den sista skolveckan och avslutningsdagen ges av ditt barns basgrupphandledare. Vårterminen startar måndagen den 11 januari 2021 klockan 08.25-12.00. Under den första skolveckan genomförs vårterminens utvecklingssamtal på eftermiddagstid, det innebär att eleverna går till klockan 12.00 den första skolveckan. Utvecklingssamtalen kommer att genomföras digitalt. Inbjudan till ert barns utvecklingssamtal skickas ut av basgrupphandledaren.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka er föräldrar för gott samarbete under detta annorlunda år och det engagemang ni visar i era barns skolgång. Vi vet att samarbetet mellan våra skickliga lärare och er engagerade föräldrar är en lyckad kombination för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sina studier.

Jag önskar er alla en en god jul och en fin avslutning på 2020.

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm