Rektorn har ordet 8 mars - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Mars 2021

Fortsatt deltids distansundervisning för årskurs 7-9 under vecka 11-13

Som ni redan har fått information om så har eleverna i årskurs 7-9 deltids distansundervisning veckan ut, till den 14 mars. Katrineholms kommun har beslutat att de kommer fortsätta ha sin undervisning för högstadiet delvis på distans till och med den 18 april. Utifrån nuläget i kommunen har jag, tillsammans med vår huvudman beslutat att vi kommer att fortsätta bedriva delvis distansundervisning fram till påsklovet, under vecka 11-13. Vi har valt att göra så för att skapa en mer långsiktig studiesituation för våra elever och lärare. Vår förhoppning är att vi efter vecka 13 ska kunna återgå till närundervisning på skolan för samtliga elever, detta beror självklart på hur smittläget ser ut framöver. Detaljer kring schema med mera kommer eleverna få information om från sina handledare.

Om regeringen, Folkhälsomyndigheten eller regionens smittskydd kommer med nya rekommendationer som påverkar den plan vi har nu kommer vi att informera er så snart som möjligt. De dagar eleven studerar hemma kommer eleven kunna hämta matlådor på skolan, precis som nu. Du anmäler detta till ditt barns basgrupphandledare.

Även under delvis fjärr- och distansundervisning kommer vissa elever erbjudas att delta i undervisningen på plats i skolan.

Caroline Bergström, rektor Kunskapsskolan Katrineholm