Rektorn har ordet 17 mars - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Uppdatering gällande deltids distansundervisning för årskurs 7-9 under vecka 12-13

Som ni redan har fått information om så har eleverna i årskurs 7-9 deltids distansundervisning till den 1 april. Läget i regionen är fortsatt orolig och smittspridningen är på höga nivåer. Detta har gjort att region Sörmland har infört hårdare regionala restriktioner och Katrineholms kommun har valt att införa mer distansundervisning för högstadiet. På grund av de nya restriktionerna som gäller specifikt för Sörmland och utifrån kommunens förändring kring distansundervisning för högstadiet så kommer vi också göra vissa förändringar gällande distansundervisningen. Förändringarna innebär att färre elever kommer att vistas på skolan samtidigt. Vi kommer också göra vissa justeringar gällande vilka dagar eleverna har distansundervisning, förändringarna börjar gälla på måndag den 22 mars. Detaljer kring schema med mera kommer eleverna få information om från sina handledare. Eleverna i årskurs 4-6 har fortsatt närundervisning precis som tidigare.

Om regeringen, Folkhälsomyndigheten eller regionens smittskydd kommer med nya rekommendationer som påverkar den plan vi har nu kommer vi att informera er så snart som möjligt. De dagar eleven studerar hemma kommer eleven kunna hämta matlådor på skolan, precis som nu. Du anmäler detta till ditt barns basgrupphandledare.

Även under delvis fjärr- och distansundervisning kommer vissa elever erbjudas att delta i undervisningen på plats i skolan.

Caroline Bergström, rektor Kunskapsskolan Katrineholm