Rektorn har ordet 21 mars - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars 2021

Nu är våren i antågande och vi är inne på andra halvan av den här terminen. Det är härligt att se att eleverna uppskattar de nya rastleksakerna och aktiviteterna som anordnas under rasterna. Nu hoppas vi på många dagar med vackert vårväder!

Stämningen mellan elever och lärare och elever sinsemellan är god. Även om vi självfallet har att hantera några konflikter mellan elever, har vi en skolmiljö som präglas av ömsesidig respekt, trivsel och studiefokus. Vi har höga förväntningar och krav på våra elever och på oss själva, men samtidigt är vi övertygade om att alla elever både kan och vill lyckas med sina studier.

Efter ett drygt år av covid-19, påverkas vi fortfarande av olika restriktioner, rekommendationer och riktlinjer. Sedan terminsstart har våra elever i årskurs 7-9 haft distansundervisning i olika stor utsträckning. Syftet är och har varit att minska trängseln på skolan då färre elever vistas i lokalerna samtidigt. Utifrån vår skolas situation och efter samtal med regionens smittskydd har vi beslutat oss för att vi inte gör några förändringar gällande den plan som vi kommunicerat till er gällande vecka 12-13. Vi ser att de åtgärder vi har infört är tillräckliga för att undvika trängsel och för att minska risken för smittspridning i verksamheten. Om situationen förändras kommer vi självklart revidera vår plan. Efter påsklovet är vår plan att fortsätta undervisningen i den form den är nu. Om regeringen, Folkhälsomyndigheten eller regionens smittskydd kommer med nya rekommendationer som påverkar den plan vi har nu kommer vi att informera er så snart som möjligt. Planering och framförhållning är i regel en av våra styrkor, men under rådande omständigheter får vi ha tålamod och planera för olika scenarier.

Även under delvis fjärr- och distansundervisning kommer vissa elever erbjudas att delta i undervisningen på plats i skolan.

Stort tack för er förståelse och ert stöd!

Betygsprognos och strategisamtal
Som jag nämnde i föregående rektorsbrev har alla ämneslärare under de senaste veckorna genomfört en betygsprognos (målavstämning) i respektive ämne. I samband med denna prognos bjuds du som vårdnadshavare in (under v. 12-13) till ett digitalt strategisamtal som sker under ditt barns PH-tid. Kan/kunde du av någon anledning inte närvara vid detta strategisamtal så vill jag påminna om att du som vårdnadshavare kan följa ditt barns studiegång via EDS och Loggboken som finns på Kunskapsporten.
Länk: ks.kunskapsporten.se

Vi i femman
Tävlingarna kommer att sändas i P4 klockan 17.00-18.00 tisdagar och torsdagar precis som vanligt men i år är det inte i direktsändning. Istället kommer programmet att spelas in på förmiddagarna samma dag som det sänds. Torsdagen den 15 april smäller det - då är det dags för lokal kvartsfinal mellan Slagstaskolan 5C, Eskilstuna och Kunskapsskolan 5.2, Katrineholm. Heja basgrupp 5.2, Kunskapsskolan! Vi håller tummarna!

Föräldraråd
Jag vill flagga för kommande föräldraråd som äger rum tisdagen den 27 april 2021 klockan 17.30-18.30 via Google Meet. Föräldrarådet är till för att diskutera skolans utveckling och ge en möjlighet för er föräldrar att vara med i diskussionerna kring hur vi kan förbättra verksamheten. Länk till mötet finner du här.

Tack till er som besvarade vår föräldraenkät! Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Jag vill avslutningsvis passa på att önska er alla en Glad Påsk!

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm