Rektorn har ordet 20 april - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Rektorsbrev april 2021

Den senaste tiden har vi haft en stor smittspridning av covid-19 i både regionen och kommunen, glädjande är att smittspridningen under vecka 15 gått ner något men den är fortfarande på en hög nivå. Vi har haft några bekräftade fall på skolan men vi ser inga tecken på att det sker någon oroväckande smittspridning i verksamheten, det handlar alltså om enstaka fall. Detta visar att de förebyggande åtgärder för att minska risken för smittspridning har fungerat och det visar också att ni vårdnadshavare har varit uppmärksamma på symtom hos era barn och följer myndigheternas rekommendationer. Detta är vi mycket tacksamma för! Utifrån rådande smittläge så kommer vi under vecka 17 och 18 att fortsatt bedriva distansundervisningen för årskurs 7-9 i den form vi har idag. Detta för att minimera trängseln på skolan och för att minska risken för smittspridning i verksamheten.

Vi i femman
Stort grattis till basgrupp 5.2 som gått vidare till lokal semifinal i “Vi i femman”. Tisdagen den 27 april klockan 17.00 går semifinalen av stapeln och vi får hålla tummarna igen!

Skräpplockardagarna
Vi kommer även i år att delta med årskurs 4-6 i Skräpplockardagarna, en kampanj från Håll Sverige Rent. Skräpplockardagarna är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar med hjälp av ett skolmaterial framtaget just för denna aktivitet. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Föräldraråd
Jag vill flagga för kommande föräldraråd som äger rum nu på tisdag den 27 april klockan 17.30-18.30 via Google Meet. Föräldrarådet är till för att diskutera skolans utveckling och ge en möjlighet för er föräldrar att vara med i diskussionerna kring hur vi kan förbättra verksamheten. Länk till mötet finner du här.

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm