Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Rektorsbrev november/december 2021

Vi närmar oss jullovet med stormsteg. Det är en tid i skolans värld som är mycket intensiv då allt ska bli klart innan lovet, redovisningar och projektprov ska genomföras och några tusen terminsbetyg ska sättas på ett likvärdigt och rättssäkert sätt. Vi har goda rutiner för detta och lärarna stöttar varandra i arbetet. Terminsbetyg är egentligen inte så dramatiskt och vårt motto är att inget betyg ska komma som en (negativ) överraskning. Dialogen mellan lärare och elever, gällande bedömningen, ska ske löpande under terminens gång.

Jag hoppas att många av er tog tillfället i akt att medverka på ert barns strategisamtal veckan/veckorna efter höstlovet. I januari är det återigen dags för utvecklingssamtal. Under utvecklingssamtalen kommer ni utvärdera terminen som gått och sätta upp nya mål.

Antagning och informationsmöten
Vi har under november genomfört två stycken informationsmöten för nya elever och föräldrar. Det har varit cirka 100 personer fördelat på de två kvällarna, vilket vi tycker är mycket roligt. Vi kommer till läsåret 22/23 erbjuda plats i årskurs 4 och 7. Tanken är att det blir tre nya basgrupper i årskurs 4 och en ny basgrupp i årskurs 7. Antagningsprocessen kommer att starta direkt efter jul- och nyårshelgerna. Skolan kommer även att anordna ett öppet hus lördagen den 5 februari. Tipsa gärna vänner och bekanta om detta - ni är alla varmt välkomna att besöka oss då!

På vår hemsida har även ett antal filmer publicerats som beskriver vårt arbetssätt och hur vi arbetar med elevhälsofrågor. Tipsa gärna för vänner och bekanta att dessa filmer finns att se på vår hemsida, kunskapsskolan.se/katrineholm.

Covid -19 - riktlinjer
Den 22 november ändrade Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer och rekommenderar återigen att även fullvaccinerade personer med symtom ska testa sig för covid-19. Läs gärna mer om vem och när man ska testa sig på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Terminsavslutning och skolstart
Höstterminen avslutas tisdagen den 21 december. Vårterminen börjar tisdagen den 11 januari. Under den första skolveckan genomförs vårterminens utvecklingssamtal på eftermiddagstid, det innebär att eleverna går till klockan 12.00 den första skolveckan.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka er föräldrar för det engagemang ni visar i era barns skolgång. Vi vet att samarbetet mellan våra skickliga lärare och er engagerade föräldrar är en lyckad kombination för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sina studier.

Jag önskar er alla en trevlig första advent, en god jul och en fin avslutning på 2021.

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm