Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Rektorsbrev januari 2022

Hoppas att ni alla har haft en fin jul- och nyårshelg. Nu väntar en ny spännande termin på Kunskapsskolan!

Digitala utvecklingssamtal
Under första skolveckan kommer digitala utvecklingssamtal att genomföras under eftermiddagstid. Information gällande samtalen delges av ert barns basgruppshandledare. Efter samtalen hoppas jag att ni kommer uppleva att ert barn har tydliga, utmanande och rimliga mål att arbeta mot under kommande termin. Under elevens personliga handledningssamtal kommer dessa mål kontinuerligt att följas upp. Kom ihåg att ni som vårdnadshavare kan följa ert barns studiegång via elevdokumentationssystemet (EDS) som ni når via Kunskapsporten.se.

Betyg
Eleverna i årskurs 9 uppnådde det genomsnittliga höstbetyget på 230 meritvärdespoäng (mvp), men eftersom vi även har vårterminen på oss är förhoppningarna goda att nå läsårets målsättning. Vi följer noggrant upp resultaten i varje årskurs, i varje ämne och för varje elev. Utifrån den analysen lägger varje ämnes- och arbetslag upp en plan för att skapa rätt förutsättningar för eleverna att lyckas med studierna och komma in på gymnasiet med goda kunskaper i bagaget.

Gymnasievalet
För eleverna i årskurs 9 närmar sig snart gymnasievalet. Vår studie- och yrkesvägledare, Kenneth Jennervall svarar på frågor som dyker upp. Hans kontaktuppgifter finner ni på vår hemsida, kunskapsskolan.se/katrineholm.

Nationella prov
Denna termin stundar nationella prov för eleverna i årskurs 6 och 9. Först ut är årskurs 6 som redan vecka 6 kommer ha sina första prov i svenska. På vår hemsida finns en länk med information om proven och vilka provdatum som gäller. Som vanligt beviljar vi inga ledigheter vid nationella prov.

Ny medarbetare
Efter flera år på Kunskapsskolan kommer Linus Larsson i januari att gå vidare mot nya utmaningar som innefattar utbildning av vuxna studenter. Ny basgruppshandledare för 7.2 blir Linda Kvarnberg. Linda är nyutexaminerad lärare i svenska och samhällskunskap. Vi hälsar Linda varmt välkommen till oss!

Öppet hus
Skolan kommer att anordna ett öppet hus lördagen den 5 februari klockan 09.00-12.00, ni är alla varmt välkomna att besöka oss då! För att delta är det mycket viktigt att man är frisk och symptomfri och är du över 18 år behöver du kunna visa upp ditt covidpass. Tipsa gärna vänner och bekanta som ni tror skulle vara intresserade av Kunskapsskolan om detta och om att vi har ett informationsmöte den 25 januari klockan 18.00. Vi kommer självklart följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer på båda träffarna, utöver det jag skrivit ovan kommer vi säkerställa att avstånd kan hållas och att trängsel undviks. Om vi behöver ställa in träffarna kommer vi att informera om det på vår hemsida.

Med förhoppning om en lärorik vårtermin tillsammans!
Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm