Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

April 2022

Vi börjar närma oss påsklovet och snart är vi inne på andra halvan av den här terminen. Under påsklovet kommer vi att anordna lovskola för elever i årskurs 8 och 9 där vi ser ett behov. Berörda elever och vårdnadshavare har fått separat information gällande lovskolan.

På skolan är det full fart - det pågår nationella prov för årskurs 6 och 9, stegarbete och stegredovisningar genomförs, arbete sker med inlämningar i kurs och mycket mer. Det är med andra ord stort fokus på att ro iland det här läsåret med goda studieresultat. Jag hoppas att många av er tog tillfället i akt att medverka på ert barns strategisamtal under veckan som gått och att det gett er ytterligare en inblick i ert barns lärande.

I förra veckan deltog två elever i årskurs 9, Amanda och Agnes, i riksfinalen i Kockduellen på restaurangakademien i Stockholm. Det blev tyvärr ingen vinst men en mycket fin insats av dem båda med fina recensioner av deras rätt.

Medarbetare
Lisa Moberg ska flytta till Linköping och kommer därför sluta hos oss och börja arbeta på Kunskapsskolan Linköping istället. Lisa avslutar sin tjänst hos oss i samband med påsklovet. Basgruppshandledare för basgrupp 8.1 blir istället Yeny Fahlberg. Yeny har tidigare arbetat hos oss i många år men har under det senaste 1,5 året arbetat i en annan kommun men har nu till vår stora glädje kommit tillbaka till oss på Kunskapsskolan igen.

Föräldraråd
Jag vill flagga för kommande föräldraråd som äger rum på torsdag den 28 april klockan 17.30-18.30. Föräldrarådet är till för att diskutera skolans utveckling och ge en möjlighet för er föräldrar att vara med i diskussionerna kring hur vi kan förbättra verksamheten.

Även om det är många veckor kvar till läsårets slut vill jag göra er uppmärksamma på att skolavslutningen är torsdagen den 9 juni och vi planerar för en traditionsenlig avslutning för hela skolan i Stadsparken.

Avslutningsvis vill jag önska er alla Glad Påsk med en bild på påskpynt skapat av våra elever i fyran!

Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm