Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

September 2022

Hej föräldrar!

Med ballonger, popcorn och bubbelvatten firade vi läsårsstarten tillsammans med våra elever. Vi har haft en positiv läsårsstart och eleverna har kommit igång bra med skolarbetet. Våra elever i årskurs 7 har de första veckorna varit på hajk vilket har varit värdefulla dagar där eleverna har fått möjlighet att lära känna varandra.

Samtliga utvecklingssamtal ska nu vara genomförda och jag hoppas att ni upplevt att utvecklingssamtalen har varit givande och att ditt barn nu har tydliga slutmål och terminsmål att arbeta mot. Dessa mål bryts ner till veckomål och dagsmål och målen kommer kontinuerligt att följas upp under barnets personliga handledningssamtal.

10-årsjubileum
Kunskapsskolan i Katrineholm firar 10 år i år. Vi kommer därför att anordna ett “10-årsmingel” med glögg och pepparkaka för tidigare elever och medarbetare. Minglet går av stapeln torsdagen den 1 december klockan 14.30-16.30. Känner du någon som gått på Kunskapsskolan - sprid då gärna informationen vidare så vi når alla tidigare elever!

Ytterligare en del i att uppmärksamma våra 10 år är att eleverna i årskurs 7-9 under vecka 38 och vecka 39 kommer att få en föreläsning av vår tidigare elev Dennis Kernen. Dennis började hos oss i årskurs 6 när skolan startade år 2012. Dennis är en skicklig kanotist och tog år 2021 VM-guld i Köpenhamn. Innehållet i Dennis föreläsning handlar om motivation. Dennis pratar mycket om att skapa motivation och drar paralleller till sin idrottssatsning men också från sin egen skolgång. Föreläsningens innehåll kopplar även till Kunskapsskolans fokusområde 2025 som handlar om “hållbarhet i allt vi gör”.

Medarbetare
Vår kurator Clara Söderlind kommer i mitten av september att gå vidare mot nya utmaningar efter nästan 10 år på Kunskapsskolan. Vår nya kurator heter Therese Gustafsson. Therese är utbildad beteendevetare och har lång arbetslivserfarenhet från olika områden men kommer närmast från kvinno- och tjejjouren Miranda. Vi hälsar Therese varmt välkommen till oss!

Föräldracaféer och matematikkväll
Vårt första föräldracafé kommer att gå av stapeln torsdagen den 15 september klockan 17.30. Fokus på det första föräldracaféet kommer att ligga på vår pedagogiska modell där bland annat Kunskapsporten och EDS kommer att behandlas. Ingen föranmälan krävs.

Det andra föräldracaféet är tisdagen den 20 september klockan 17.30 med fokus på betyg och bedömning.

Vi kommer även att anordna en matematikkväll torsdagen den 6 oktober klockan 17.30. Mer information kommer att ges av ditt barns basgruppshandledare.

Vänliga hälsningar
Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.