Ansök
Om oss

Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Katrineholm

Rektor Caroline Bergström om händelser på skolan.

Rektorsbrev november 2022

Hej föräldrar!

Vi har lämnat höstlovet bakom oss och vi kavlar upp ärmarna för att göra en riktigt bra avslutande studieperiod innan det är dags för jullov. En av fördelarna med att vara rektor på Kunskapsskolan är att vi har medarbetarna på plats under loven och kan ägna oss åt gemensam kompetensutveckling, utvärderingar och planering. Årets höstlov ägnade vi dels åt att vässa vår kompetens gällande vårt arbetssätt med fokus på den personliga handledningen, framför allt vikten av relationsskapande i den coachande rollen som personlig handledare. Vi har även fördjupat oss i vårt andra prioriterade område elevhälsa där höstlovets fokus låg ledning och stimulans i undervisningen. Vi använde dessutom ett par av dagarna till lovskola, med extra anpassad undervisning för de elever som behöver lite mer tid för sina studier.

Under veckan innan och veckan efter höstlovet har PH-samtalen genomförts med fokus på strategier efter den betygsprognos som lärarna genomfört i samtliga ämnen. Jag hoppas att samtalen fungerat bra för er som deltagit och att de gett er ytterligare inblick i ert barns studiesituation. I januari är det återigen dags för utvecklingssamtal. Under utvecklingssamtalen kommer ni utvärdera terminen som gått och sätta upp nya mål.

Påminner om att du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten
Du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten och ta del av ditt barns loggbok och en introduktionsutbildning. Syftet är att underlätta för dig att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?
Behöver du hjälp med loggboken är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta koordinatorn.

10-årsmingel torsdagen den 1 december
Kunskapsskolan i Katrineholm firar 10 år i år. Vi kommer därför att anordna ett “10-årsmingel” med glögg och pepparkaka för tidigare elever och medarbetare. Minglet går av stapeln torsdagen den 1 december klockan 14.30-16.30. Känner du någon som gått på Kunskapsskolan - sprid då gärna informationen vidare så vi når alla tidigare elever! Jag bifogar separat inbjudan.

Vänliga hälsningar
Caroline Bergström
Rektor, Kunskapsskolan Katrineholm

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.