Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Carl Waddington berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari

Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma tillbaka till Kunskapsskolan efter 4.5 års frånvaro. De senaste åren har jag arbetat som rektor på Internationella Engelska Skolan. En tid som jag kommer att minnas med värme. Sedan januari 2019 är jag alltså ny rektor på Kunskapsskolan Krokslätt, en skola som alltid har betytt mycket för mig. Att komma tillbaka och träffa medarbetarna och eleverna har varit en mycket angenäm upplevelse. Det finns en oerhörd vilja och omsorg bland medarbetarna att se till att eleverna når sin fulla potential. Eleverna har visat att de också vill arbeta för att vi ska bli en av Göteborgs bästa grundskolor. Elevrådet är i full gång och eleverna har många goda idér kring vad som behöver göras. Kort sagt, vilja, engagemang och lust finns i massor.

Under januari har vi lagt grunden för en bra termin med väl genomtänkta utvecklingssamtal, personliga scheman och presentationer av nya medarbetare. Nästa steg är att återigen diskutera och upplysa eleverna om skolans ordningsregler. Det ska inte råda någon förvirring kring vad som gäller och de normer och värderingar som skolan representerar. Allt bottnar i att på vår skola är man snäll, respektfull och omtänksam.

Jag ser mycket fram emot att fortsätta driva och utveckla Kunskapsskolan Krokslätt tillsammans med skickliga medarbetare och härliga elever. Jag hoppas på ett gott samarbete med er vårdnadshavare. “Tillsammans når vi längre” - är en av Kunskapsskolans värderingar som är väldigt viktig och relevant i sammanhanget.

Föräldraråd
För oss på skolan är det viktigt att länken mellan skola och vårdnadshavare utvecklas och ständigt förbättras, detta gör vi bland annat genom föräldrarådet. Vårterminens första möte med föräldrarådet är den 27 februari klockan 18:00-19:30. Är du intresserad av att vara med hör av er till ert barns basgruppshandledare. På plats finns rektor för att upplysa om vad som sker på skolan.

Föräldrautbildning
Den 20 februari klockan 17.30-18.30 anordnar vi traditionsenligt en föräldrautbildning i Kunskapsskolans pedagogik och koncept. Syftet med kvällen är att erbjuda vårdnadshavare en utbildning i de verktyg vi använder. Allt för att ni ska känna er trygga med att kunna hjälpa era barn på bästa sätt. Är du intresserad av att vara med hör av er till ert barns basgruppshandledare.

Antagningen inför läsåret 19/20
Vi har haft två välbesökta informationsmöten inför skolstarten i augusti 2019. Riktigt kul att så många visade intresse för vår skola och det arbete vi gör. Antagningsprocessen är i full gång. Har ni frågor eller funderingar kring vår kö eller antagningsprocess, vänligen kontakta skolans koordinator amelie.larson@kunskapsskolan.se. För elever som blivit antagna till hösten väntar ett välkomstmöte den 8 maj klockan 18:00-20:00, då samtlig medarbetare kommer att finnas på plats.

Med vänlig hälsning,
Carl Waddington