Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Carl Waddington berättar om händelser på skolan.

Augusti 2019

Äntligen är läsåret 19/20 igång. Vi går nu in på andra veckan och verksamheten är i gång med full kraft. Elever och lärare är taggade och ser fram emot ett nytt läsår fyllt med lärande, kamratskap och nya erfarenheter. Förberedelserna har varit igång ett tag och det är skönt att se våra planer och visioner för skolan sakta ta form. Med förra årets fina akademiska resultat i minne är vi på skolan fast beslutna och övertygade om att vi detta läsår tillsammans med eleverna kommer hjälpa dem att nå längre än vad de själva trodde var möjligt.

Under läsåret kommer vi fortsatt ha mycket fokus kring trivsel och trygghet. Våra fantastiska trygghet och trivsel-koordinatorer arbetar dagligen med att främja den goda studieron tillsammans med övriga medarbetare på skolan. Nytt för i år är att vi har valt att införa webbfilter på skolan. Den främsta anledningen är att skapa en ännu starkare studiefokuserad miljö för våra elever. Under förra läsåret testades webbfiltret på några av våra skolor och resultatet var mycket positivt och vi kunde se att studieron ökade bland eleverna.

Skolan har fortsatt ett mobilförbud, där eleverna varje morgon lämnar in sina mobiltelefoner till sin personliga handledare för att på slutet av skoldagen åter få mobiltelefonen tillbaka. Mobilförbud har vi haft på skolan i många år nu och det märks att eleverna tycker att det är skönt att slippa stressen av att vara online och att istället kunna lägga all sin fokus på att lära sig ny kunskap.

På Kunskapsskolan är vi bäst på relationell pedagogik. Det betyder att lärare och alla andra medarbetare har tid och tar sig tid att lära känna våra elever. Med starka relationer sker lärande och med lärande sker fina akademiska resultat. Det är detta vi kallar för att sätta eleven i centrum. Eleven är och kommer alltid vara kärnan i vår verksamhet. Deras mål är skolans mål och deras strategier sätter agendan för vårt dagliga arbete tillsammans med eleverna.

Avslutningsvis vill jag redan nu flagga för att vi under hösten och våren i vanlig ordning anordnar informationskvällar där nyfikna vårdnadshavare och barn kan lära sig mer om oss och hur vi tycker att skola skall vara. Hela kalendariet för läsåret 19/20 kommer inom kort att läggas upp på vår hemsida.

Varmt välkomna till ett nytt läsår och ett särskilt varm välkomnande till alla våra nya elever!

Med vänliga hälsningar,
Carl Waddington