Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Carl Waddington berättar om händelser på skolan.

Januari 2020

Vårterminen är i full gång och vi har fått en riktigt bra start på 2020. Den positiva stämningen på skolan är påtaglig och elever och pedagoger är ivriga att nå nya TUR-mål och övervinna nya utmaningar som sattes på utvecklingssamtalen i början av januari.

På Kunskapsskolan poängterar vi betydelsen av TUR-mål, det vill säga studiemål som är Tydliga, Utmanande och Rimliga. När vi hamnar rätt i målsättningarna, som inte får vara för höga eller för låga, lyckas vi i regel att uppnå en personligt utformad utbildning med gedigna ämneskunskaper som resultat.

I slutet av förra terminen genomförde skolan en enkät bland eleverna som fokuserade på deras upplevelse av trygghet och trivsel i skolan. Mycket glädjande att 90% av våra elever upplever att de känner sig trygga och trivs på Kunskapsskolan Krokslätt. Ett annat positivt utfall av enkäten var att 93% av eleverna upplever att de har en god relation med pedagogerna. Detta är otroligt viktigt för oss på Kunskapsskolan eftersom grunden i vår pedagogiska modell är den relationella pedagogiken.

Invigning av Café Krokan
Måndagen den 27 januari öppnar skolans nya Café; Café Krokan. Cafét kommer att bland annat erbjuda våra elever nyttiga smoothies och smörgåsar på morgonen och på eftermiddagen. Menyn är satt utifrån skolsysters rekommendation. Det är viktigt för oss att eleverna får i sig näringsriktig och nyttig mat.

Priserna kommer att vara till självkostnadspris och betalning sker via Swish. Café Krokan har öppet mellan 07.45-08.10 samt 14.15-15.00.

Informationsmöte onsdagen den 29 januari
Onsdagen den 29 januari klockan 18.00-19.15 bjuder rektor, medarbetare och elever på Kunskapsskolan Krokslätt in till informationsmöte för nyfikna barn och föräldrar. Jag kommer då presentera Kunskapsskolans pedagogiska modell och arbetssätt. Besökarna får även en guidad tur av skolan samt chansen att ställa frågor till elever och pedagoger. Tipsa gärna vänner och bekanta som kan vara intresserade av Kunskapsskolan Krokslätt om denna kväll!

Föräldraråd den 17 februari
Måndagen den 17 februari klockan 17.30-18.30 är det återigen dags för mig att bjuda in föräldrarådet för vidare samverkan kring skolövergripande frågor. Jag möter upp i receptionen och vi bjuder på kaffe och smörgås. Nya och gamla deltagare hälsas varmt välkomna och ni anmäler er via mail till mig (carl.waddington@kunskapsskolan.se) senast den 12 februari.

Jag ser fram emot ännu en ny termin där vi tar ytterligare steg mot vårt mål att bli Göteborgs bästa skola!

Med vänlig hälsning,
Carl Waddington