Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Carl Waddington berättar om händelser på skolan.

December 2020

Trots den rådande pandemin har vi tack vare god framförhållning och fantastiskt samarbete på skolan lyckats navigera oss igenom en utmanande hösttermin på ett utmärkt vis. Nu när endast två veckor återstår till julavslutningen den 18 december är det full fart på alla cylindrar. Elever och pedagoger arbetar för fullt för att hinna med och avsluta pågående arbeten inför den stundande julledigheten. Ambitionsnivån hos våra elever är hög och målsättningen likaså. Genom att vi alla fortsätter att visa varandra förståelse, omsorg och stöttning kommer våra elever återigen att nå längre än vad de själva trodde var möjligt. Tillsamman når vi längre.

En önskan är att vårdnadshavare är extra noggranna med att ha överblick över ert barns studier. Om det råder osäkerhet är man som alltid välkommen att kontakta barnets personliga handledare. Skolan erbjuder fortsatt plug-in varje morgon klockan 08.15. Där finns det alltid pedagoger som står redo att stötta eleverna. Vi kommer även att kalla in elever i årskurs 6, 8 samt 9 som inte är klara med sitt arbete under studiedagarna vecka 51. Som ni märker allokerar vi nu så mycket resurser vi bara kan för att eleverna skall lyckas.

Trots deadlines och mycket arbete är jag säker på att det kommer att bli en fin julledighet. När jag talar med elever och vårdnadshavare blir jag både glad och stolt för den positiva bild av skolan, trivseln, nöjdheten, arbetsron och stämningen som man ger uttryck för. Med detta sagt finns det fortfarande saker som kan utvecklas och inte sällan sker det i samråd med skolans fantastiska elevråd.

Vecka 51
Under sista veckan, vecka 51 kommer skolan att hålla en viss del av undervisningen på distans måndag-torsdag. Detta för att minska antalet elever på skolan och kontakten mellan elever i olika årskurser. Elever i årskurs 4-5 har undervisning på skolan varje förmiddag. Elever i årskurs 6-9 kommer att vara på skolan två dagar och ha hemstudiedag två dagar. Eleverna kommer att få uppgifter att arbeta med under hemstudiedagarna. Elever i årskurs 6, 8 och 9 som riskerar att inte nå sina mål kommer att kallas in till skolan på hemstudiedagarna. Information skickas ut av de personliga handledarna. Fredagen den 18 december har vi julavslutning, även den på olika tider för årskurserna. Följande tider gäller för vecka 51:

Åk 4-5

Måndag-torsdag 09.00-12.00, fredag 09.00-10.00

Åk 6

Måndag och onsdag 09.00-12.00, fredag 09.30-10.30

Åk 7

Måndag och onsdag 12.00-15.00, fredag 09.30-10.30

Åk 8

Tisdag och torsdag 09.00-12.10, fredag 10.15-11.15

Åk 9

Tisdag och torsdag 11.45-15.15, fredag 10.15-11.15

Mer detaljerad information om vecka 51 samt program för julavsltningen kommer i veckobrevet från respektive arbetslag.

Skolan kommer även fortsättningsvis vara stängd för externt besök. Detta gör att utvecklingssamtalen den 11-12 januari sker digitalt.

Tillsammans med alla medarbetare på skolan önskar vi er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Vi ses igen på uppropet den 8 januari!

Carl Waddington
Rektor Kunskapsskolan Krokslätt