Rektorn har ordet 8 januari - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Carl Waddington berättar om händelser på skolan.

Göteborg 2021-01-08

Hej,

Igår öppnade regeringen upp för att högstadieelever ska kunna undervisas på distans helt eller delvis. Detta för att minska trängseln på skolan och i kollektivtrafiken, region Västra Götaland har gått ut med rekommendationer om att detta bör genomföras för att minska smittspridningen i regionen. Vi kommer därför från och med måndag till och med den 24 januari gå över till distansundervisning för årskurs 7-9, enligt regionens smittskyddsrekommendationer. Uppropet idag är inställt men eleverna är vid behov välkomna in till skolan för att hämta material, dator, laddare och liknande.

Utvecklingssamtalen på måndag och tisdag som ska ske digitalt genomförs enligt plan, eleverna ska dock inte komma in och ha undervisning i de praktiskt estetiska ämnena. På onsdag nästa vecka kommer vi att ha studiedag för eleverna på högstadiet, detta för att lärarna ska få en möjlighet att planera den digitala undervisningen.

Eleverna kan komma till skolan för att hämta skollunch, de behöver då ta med sig en egen matlåda som de kan fylla i matsalen, detta gäller från och med måndag nästa vecka.

Eleverna i årskurs 4-6 går i skolan enligt ordinarie plan och schema.

Mer information om schemat med mera kommer att skickas ut på tisdag till alla elever i årskurs 7-9 samt vårdnadshavare. I vissa särskilda fall kan eleverna komma in till skolan för att delta i den digitala undervisningen, detta för att de har särskilda behov eller om de saknar verktyg hemma för att kunna delta i distansundervisningen. Vårt elevhälsoteam kommer att se över vilka elever som behöver komma till skolan. Om ni saknar verktyg för att era barn ska kunna delta i distansundervisningen hemifrån kontakta barnets handledare.

Detta är så klart inte något som vi hade önskat att vi behövde fatta beslut om men vi ser det som nödvändigt på grund av smittspridningen och regionens smittskyddsrekommendationer. Vi hoppas att läget förbättras snart så att eleverna i högstadiet kan komma till skolan som vanligt, det vet vi är det bästa för dem.

Har ni några frågor eller funderingar vänligen hör av er till mig.

Med vänliga hälsningar,
Carl Waddington