Rektorn har ordet 28 april - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.

28 April 2021

Viktig information till elever och vårdnadshavare i årskurs 7-8 på Kunskapsskolan Krokslätt gällande perioden 3 maj - 16 maj.
I samråd med Västra Götalands smittskydd har Kunskapsskolan Krokslätt valt att fortsätta med ett liknande upplägg under vecka 18 och 19 som vi har haft tidigare veckor. Detta då de regionala rekommendationerna förlängts till den 16 maj. Beslutet har fattats tillsammans med vår huvudman.

Nytt beslut för perioden 17 maj - 30 maj tas under vecka 19.

Tidsplan (3 maj - 16 maj)
Årskurs 7 och 8 har distansundervisning varannan dag och närundervisning på skolan varannan dag. Elever i årskurs 7 respektive 8 förväntas vara på plats i skolan för närundervisning följande dagar:

Vecka (Dagar i skolan)*

Vecka 18 - Dagar på skolan

Årskurs 7: Mån, ons, fre

Årskurs 8: Tis, tors

Vecka 19 - Dagar på skolan

Årskurs 7: Tis

Årskurs 8: Mån

*Övriga dagar sker distansundervisning i hemmet för eleverna.

Schemat
Elever i årskurs 7 och 8 följer sitt ordinarie schema även de dagar de har distansundervisning. Länkar kommer finnas i Google Meet. All övrig verksamhet såsom biblioteket, plugg-in och annan öppen-dörr-verksamhet för elever är igång. Gällande idrottsundervisningen i årskurs 4-9 har vi tillsammans med smittskyddet gjort bedömningen att den kan genomföras utifrån ordinarie schema. Viktigt att eleverna är ombytta de dagar de har idrott. Detta eftersom vi gör bedömningen att omklädningsrummen är för trånga att använda utifrån smittskyddets rekommendation.

Närvarohantering/sjukanmälan
Under perioden med delvis distansundervisning för årskurs 7 och 8 gäller fortsatt skolplikt. Det innebär att vårdnadshavare måste sjukanmäla via Skola24 om barnet är sjukt. Närvarokontroll kommer att göras på samtliga pass.

Kommunikation
Viktig information från skolan skickas via mejl till vårdnadshavare och elever. Vårdnadshavare och elever är varmt välkomna att kontakta ansvarig personlig handledare via mejl. Kontaktuppgifter finner ni på kunskapsskolan.se/krokslatt.

Skollunch
Skolan rekommenderar att elever i årskurs 7 och 8 i slutet av skoldagen tar med sig sin lunch för nästkommande dag med distansundervisning. Övriga årskurser äter enligt schema på plats i skolan.

Modersmålsundervisningen
Språkcentrum sköter fortsatt i egen regi distansundervisning under vecka 18 och 19 för elever i årskurs 7 och 8. Elever i årskurs 4-6 samt elever i årskurs 9 får sin undervisning på plats i skolan. Har ni frågor om modersmålsundervisningen ring Språkcentrum:

Elever i behov av särskilt stöd
Elever i årskurs 7 och 8 med behov av särskilt stöd ska vara på plats i skolan varje dag under vecka 18 och 19. Berörda elever och vårdnadshavare har fått eller kommer få information om detta.

Övriga elever i årskurs 7 och 8 som ska vara i skolan samtliga dagar
Elever i årskurs 7 och 8 som av olika anledningar inte har kunnat ta till sig undervisningen på distans på bästa sätt ska vara i skolan varje dag. Dessa elever har rektor i samråd med den personliga handledaren, beslutat ska vara på plats i skolan samtliga dagar. De följer sitt ordinarie schema. Även i dessa fall har berörda fått information eller kommer få information.

Har ni frågor eller funderingar (ej modersmål) vänligen hör av er till mig.

Med vänliga hälsningar,
Emil Dolk