Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.

December 2021

Hej.

Nu har vi gått in i slutspurten för terminen och snön ligger härligt vit utanför fönstret när jag skriver detta. Fantastiskt om den kan ligga kvar några veckor och vågar vi kanske drömma om ett vitt vinterlov? Själv älskar jag december månad och snön. Snön älskar jag för den inbjuder till lek och påminner mig om min barndom, samt att den lyser upp de annars så grå månaderna. December är fantastiskt för det markerar halva läsåret för oss som skola, julbetygen delas ut och man kan se stoltheten i ögonen i de barn som nådde längre än de själva trodde var möjligt. Vårt mål är som alltid att våra nior ska lämna skolan med så bra förutsättningar som möjligt. Förra året gjorde vi ett kanonjobb och detta året verkar inte vara sämre, hurra säger jag till det!

Vi på skolan är i full färd med att avsluta alla kurser och ämnen nu inför julen. Kolla gärna lite extra hemma på planeringarna i loggboken och hjälp till att plugga hemma om det nalkas prov eller inlämningar. Glöm inte att vi erbjuder plugg-in alla dagar under PH-tid på måndagar 14.30-15.30 och tisdag till fredag 08.15-09.15. Detta är öppet för alla elever och är bemannat med våra lärare som är där och kan stötta i läxläsning, plugga inför prov eller hjälpa till med inlämningar.

Tyvärr verkar det dock inte riktigt som den här pandemin släpper taget om oss och det påverkar även oss som skola. Myndigheterna har kommit med vissa rekommendationer och restriktioner som jag vill att man som vårdnadshavare följer, för allas säkerhet och trivsel. Informationen nedan är från grundskoleförvaltningen i Göteborg.

Detta gäller när ditt barn är sjuk

• Även barn som är lite sjuka, som till exempel är snuviga eller har ont i halsen, ska stanna hemma.
  • Har ditt barn symptom ska barnet ta ett test för covid-19. Ditt barn tar testet på en vårdcentral. Ditt barn ska stanna hemma när ni väntar på svar för testet. Berätta alltid för skolan om ditt barn har konstaterad covid-19. Detta gäller även när ditt barn har tagit ett så kallas gurgeltest som visar att han eller hon har konstaterad covid-19.

Viktig information från Smittskydd
Smittskydd i Västra Götaland har information om vad som gäller:

• När ditt barn är sjukt.
  • När ditt barn kan gå tillbaka till skolan efter att han eller hon har varit sjukt.
  • Vad som gäller när ditt barn bor med någon som har konstaterad covid-19.

I det här dokumentet från Smittskydd i Västra Götalandsregionen hittar du mer information.

Negativt svar på test för covid-19
I informationen från Smittskydd står det att ditt barn kan gå tillbaka till skolan när barnets allmäntillstånd tillåter det och i enlighet med allmänna rutiner vid sjukfrånvaro. Grundskoleförvaltningen rekommenderar att ditt ska vara hemma ett (1) extra dygn för att ta reda på om barnet är tillräckligt pigg och frisk för att klara skoldagen.

Frågor om sjukdom och symptom
Har du övriga frågor om sjukdom och symptom kontaktar du 1177 Vårdguiden eller din vårdcentral.