Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Hej.

Jag hoppas att ni har ett fint sportlov och att alla får lite vila så att vi orkar hela våren. Det är viktigt att tänka på hur man får energi, så att vi fungerar i vardagen. Alla fungerar olika, men en balans mellan en aktiv levnadsstil och vila är att föredra. Rörelse och vila gör att man skapar förutsättningar för att hjärnan ska fungera optimalt. Så njut av lovet för er som har möjlighet.

I skolan, som i övriga samhället, har nu restriktionerna kring covid lyfts bort. Riktigt skönt tycker vi och säkert många andra. Vi hoppas på en återgång till det normala. Vi har sett en minskad frånvaro, även om den fortfarande är hög, och den kommer troligen fortsätta sjunka till den nivå vi hade innan pandemin. Så vi finner mycket glädje i det.

Men, när vi nu återgår till något vi kommer ihåg som normalt så är det viktigt att vi också förstår hur pandemin har påverkat oss. Många har varit sjuka eller suttit i karantän och mycket tid i skolan har därmed försvunnit så det är tur att vi har många veckor kvar av terminen framför oss. Det är nog med tid för att kunna ta igen allt det man missat, man kan till exempel komma på plugg-in som skolan erbjuder under PH-tid varje dag. Nu är det viktigt att alla växlar upp och gör sitt yttersta för att nå de mål som man satte upp i början av läsåret. De enkla tipsen är att allt startar med dig. Hårt arbete och målmedvetenhet tillsammans med bra strategier och att vara närvarande gör att man ökar sina chanser att nå sina mål.

Nationella prov
Denna termin kommer nationella proven att genomföras som vanligt. Vi på skolan har redan genomfört vissa delmoment och årskurs 6 och 9 kommer under terminen att genomföra dem under de datum som är planerade. Ni hittar alla datum för de nationella proven på Skolverkets hemsida.

Elev- och föräldraenkät
Den 7 mars kommer enkäten som riktar sig till elever och vårdnadshavare skickas ut, enkäten kommer vara öppen fram till den 20 mars. Vi ser gärna att så många som möjligt svarar på enkäten då den är en viktig del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Det är en fullspäckad termin med mycket innehåll, så det är viktigt att ta hand om sig själv så man orkar och skapar så goda förutsättningar som möjligt för att lyckas. Vi på skolan kommer göra allt vi kan för att tillsammans med era barn skapa de förutsättningar som krävs för att alla ska nå så långt som möjligt och nå sina mål.

Utöver detta så hoppas vi att solen snart kliver fram och skapar lite vårkänslor, de är vi alla värda efter några månaders mörker.

//Emil Dolk