Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Hej!

Äntligen har vi kickat igång höstterminen efter ett långt och härligt sommarlov! Jag hoppas att ni har haft ett fantastiskt lov tillsammans med era barn. Jag har passat på att resa nästan 100 mil både norr- och söderöver, och har både sett midnattssol och badat i medelhavet, men nu är det skönt att vara tillbaka till verkligheten.

Det har varit helt underbart att få träffa alla elever dessa första veckor, såväl nya som gamla. Precis som förra året började vi förra veckan med en lättare skolstart där fokus var att komma in i gängorna igen och jobba ihop basgrupperna. Här har alla handledare gjort ett storartat jobb för att få alla elever att känna sig välkomna och inkluderade.

Denna vecka har det varit tillbaka till det ordinarie schemat och alla ämnen har sakta men säkert börjat starta upp. Nästa vecka sparkar vi även igång med PH-samtalen för att kunna ge eleverna den coachning vi så innerligt tror kommer skapa de förutsättningar som krävs för att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt.

Vi startade under förra läsåret upp vårt skolgårdsprojekt som under sommaren har resulterat i att vi, snart, har en ny skolgård med nya gungor och klätterställningar. Vi kommer få fler bänkar och även nya cykelställ. Allt för att eleverna ska kunna aktivera sig på sina raster och få röra på kroppen, vi vet av forskning att fysisk aktivitet stärker hjärnan och förenklar inlärning. Vi har därför också satsat extra kring just fysiskt välmående och en av våra pedagoger, Lina Johansson, har i uppdrag att förbättra miljön på skolan och arbeta med att se till att det finns aktiviteter som passar alla på rasterna. Utöver detta har vi även valt att förlänga vår satsning med att ha en elevvärd, Elina Kömüves, som arbetar för att eleverna ska ha en så trivsam skola som möjligt. Vi hoppas detta ska ge utdelning och att både vårdnadshavare och elever ska känna att skolan tar stora kliv framåt för att bli en trygg och trivsam plats att gå till. Det är trots allt så att många timmar per dag spenderas i skolan och då är det viktigt att vi tillsammans försöker skapa en så trivsam miljö som möjligt.

Ytterligare satsningar vi gör inför detta läsår är att utöka vårt elevhälsoteam. Vi har gjort vissa omorganiseringar som gör att vi nu har en speciallärare, Mikaela Bedding, på skolan. Mikaela kommer hålla till, större delen av sin tid, i studion på plan 1.

Sen tänkte vi som skola även starta upp ett föräldraråd, vi har alltid tyckt det är viktigt att höra vårdnadshavarnas åsikter och har haft olika forum för detta, och i år har vi tänkt ta det ett steg längre och alltså starta upp ett föräldraråd. Är du intresserad av att delta så skickar man en intresseanmälan till sitt barns handledare innan sista augusti. Vi kommer till att börja med ha två träffar per termin och diskuterar då skolrelaterade frågor för att gemensamt utveckla verksamheten.

Vad händer framöver då? Jox, de närmsta veckorna i slutet av augusti och början av september så kommer vi anordna skolvalet på skolan, niorna ska iväg på hajk och vi kommer att bjuda in till föräldramöten i samtliga årskurser. Mycket som är på gång och härligt att vi äntligen kan träffas på riktigt.

Nu tar jag och avrundar detta månadsbrev med en önskan om ett fantastiskt läsår för oss samtliga!

Emil Dolk
Rektor Kunskapsskolan Krokslätt

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.