Ansök
Om oss

Rektorn har ordet deccember - Kunskapsskolan Krokslätt

Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2022

Hej!

Nu går året mot sitt slut och framför oss ligger en välförtjänt ledighet. Jag hade hoppats att jag skulle få skriva om vita vinterland och en krispig kyla i detta rektorsbrev, men icke! Grått och regn som en riktigt Göteborgs vinter blev det istället. Så vi hoppar över den biten och lyfter istället fram alla härliga upptåg och juldekorationer vi har på skolan, ta gärna och kolla in dessa på vår Instagram, kunskapsskolan.krokslatt, och Facebook för att se vad vi hittar på här på skolan.

Det har varit en händelserik termin på skolan där vi sedan senaste rektorsbrevet hunnit med besök på Universeum för de yngre barnen, Idrottsdagar på högstadiet, besök på gymnasiemässan för niorna, skolbio för år åtta, muntliga nationella prov för år sex och nio, samt besök på både stadsbiblioteket och musikhjälpen i mellanstadiet. Det är riktigt roligt att kunna erbjuda eleverna annat än enbart skolarbete, att vi också kunnat gå på lite andra aktiviteter för att berika deras skolvardag. Självklart har alla besök en förankring i skolarbetet och att det finns en pedagogisk tanke bakom dem alla. Nu sista veckan har vi en kulturvecka där eleverna kommer erbjudas både konserter och upplevelser inom mat, dans och hantverk. Riktigt roligt! Sen kommer vi på skolan kora bästa pepparkakshuset, där halva skolan får agera domare och andra halvan får visa sina kreativa sidor genom sina konstruktioner. Resultaten kommer läggas upp på våra sociala medier.

Som jag skrev i början av mitt brev så är det en ledighet som ligger framför oss, passa på att ladda batterierna, vila, äta god mat och umgås för i januari kör vi igång igen! Skolstarten kommer ske den 10/1 och eleverna börjar med en dag som är schemabrytande och vi kallar den kort och gott för upprop. Tiden för dagen är 09.00-11.00. Den här veckan kommer ni få inbjudan till utvecklingssamtal som sker i januari, se till att boka in dessa i era kalendrar redan nu.

Jag vill passa på att slå ett slag för vårt nystartade föräldraråd också! Vi har i skrivande stund fem medlemmar i föräldrarådet, men vi söker såklart fler intressenter. Vill man vara med och diskutera skolans utveckling samt kunna vara med och påverka, kanske även få lite exklusiv information, så hör man av sig till mig på emil.dolk@kunskapsskolan.se, så vidarebefordrar jag intresseanmälan till ordförande Jessica Lloyd.

Sist men inte minst vill alla vi på Kunskapsskolan önska er vårdnadshavare och barn en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Ett stort tack för ert engagemang och samarbete under terminen. Kom ihåg att vi når vi längre tillsammans och med 100%-ig närvaro i skolan för era barn är halva jobbet gjort!

Emil Dolk
Rektor Kunskapsskolan Krokslätt

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.