Rektor Emil Dolk berättar om händelser på skolan.
Mars 2023
Hej!
Hela min inledning som jag skrivit har jag fått ta bort, här hade jag skrivit om vårkänslor och den föregående helgen i solen med kaffe på altanen, samt fågelkvitter och det jobbiga med att få solen i ögonen. Jag har faktiskt redan hunnit ta fram utemöblerna och rengjort altanen. Men nu känns det snarare som ett mejl om vinterlandskap och skidor vore mer passande, lite surrealistiskt. Här på skolan bygger vi nu snögubbar och gör brandövning i kylan. Men så är det i mars och april, bara att gilla läget antar jag. Fågelkvittret och kaffe i solen kommer vi få så småningom ändå.
Här på skolan har vi massor på gång under dessa månader fram till skolavslutningen och jag tänkte skriva lite om vad som händer och vad som är viktigt att ta med sig nu när snart halva terminen har gått och det bara är cirka 50 skoldagar kvar.
Elevernas mål
Vid terminsstart, i samband med utvecklingssamtalet, gjorde ni tillsammans med ert barns handledare en plan för terminen. Denna plan finns att se i ditt barns loggbok. Sätt dig gärna tillsammans med ditt barn och se över hur det går i skolan utifrån terminsplanen och de kommentarer som finns i EDS.
Du kommer väl ihåg att du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten och ta del av bland annat ditt barns loggbok och EDS. Nedan kommer en påminnelse om hur du går tillväga för att logga in på Kunskapsporten:
Gör så här:
På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.
Har du frågor?
Behöver du hjälp med loggboken är det en god idé att fråga ditt barn.
För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta: vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.
Utöver detta så har vi de två kommande veckorna extra fokus på att följa upp alla elevers mål och studier, på samma sätt som vi alltid gör i mitten av en termin. Vi vet att de flesta elever följer sin planering och att de når sina mål. Men i vissa fall kan det finnas elever som riskerar att inte nå godkänd nivå. Målet är att ni som föräldrar ska få kännedom om era barn riskerar att inte nå godkänd nivå och att ni, om så är fallet, tillsammans med handledaren har möjlighet att göra en plan för att eleven ska nå godkänd nivå. Detta är ett återkommande arbete som vi på skolan gör och ni som vårdnadshavare kommer få möjlighet att vara med på ert barns prognossamtal för att samtala om hur det går i skolan och hur vi ligger till i förhållande till målen.
Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
I början av veckan skickades länkar ut till årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Jag har gått runt och pratat med alla basgrupper om hur vi använder oss av enkäterna och varför jag tycker det är viktigt att man gör dessa, och hur jag lägger upp hela mitt arbete på dessa.
Föräldraenkäten startade måndagen den 6 mars och sista svarsdagen är den 19 mars. Eleverna kommer få möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.
När enkäten startade fick ni ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.
Jag vill uppmärksamma er på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.
Nationella prov för årskurs 6 och 9
Jag vill även passa på att flagga för att vi nu går in i nationella prov tider. Före påsk kommer årskurs 6 att genomföra prov i svenska och engelska medan årskurs 9 får koncentrera sig på svenska och NO. Den allra bästa förberedelsen för dessa prov är att vara i skolan så mycket det bara är möjligt. Datum för de nationella proven hittar ni på Skolverkets hemsida. Ingen ledighet kommer ges under proven då de är en viktig del i vårt arbete med att säkerställa likvärdiga betyg för alla elever.
Jag vill avsluta rektorsbrevet med att påminna er att följa Kunskapsskolan Krokslätt både på Instagram och Facebook. På detta sätt kan du få dagliga uppdateringar från vår fantastiska verksamhet och få möjligheten att få en inblick i arbetet vi på skolan gör med era fantastiska barn.
Trevlig helg!
Emil Dolk
Rektor Kunskapsskolan Krokslätt
Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.
© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.