Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Terminen går i ett rasande tempo. Vi har redan kommit fram till höstlovet och det märks att det blivit kallare och mörkare utomhus. Inne på skolan är det dock full fart. Just denna vecka är 9:orna på PRAO, men övriga årskurser arbetar med det sista inför lovet.

Välbesökta föräldramöten
Stort tack till alla föräldrar som kom till våra föräldramöten. Vi hade ett nytt upplägg detta år med en föreläsare som alla föräldrar (både på mellan- och högstadiet) fick ta del av. Det verkar ha varit väldigt uppskattat, vi har fått många spontana mail från nöjda föräldrar. Under våren kommer vi fortsätta med samma struktur, det vill säga att ha vi har en föreläsning i anslutning till mer traditionella föräldramöten i basgrupp eller årskurs.

Kommande informationsmöten
På skolan går nu 315 elever och vi blir mer och mer populära för varje år som går. Vi märker det i att köerna växer och föräldrar ringer titt som tätt och vill byta till vår skola. Mycket trevligt och inspirerande. Informationsmötena inför nästa års antagning drar snart igång och ni får gärna tipsa vänner och bekanta att komma på ett möte och ställa sig i kö, dagar och tider för informationsmöten finns snart på hemsidan. Det är en god idé att ställa sig i kö redan nu så att man får en plats på skolan till nästa höst.

Biblioteket utvecklas
Att utveckla språket genom att läsa och lyssna på böcker är oerhört viktigt för att klara skolan och i framtiden kunna få ett jobb man vill ha. Vi satsar därför extra på att utveckla vårt bibliotek. Förutom att det fysiska biblioteket utökats med många nyinköpta böcker, så har vi även en nätbaserad bibliotekstjänst tillgänglig (Welib) för alla våra elever med över 23000 titlar! Vi hoppas att detta ska leda till att fler elever läser böcker och breddar sitt ordförråd.

Logga in genom att gå in på https://kunskapsskolan.welib.se och klicka på "Logga in" uppe till höger. Klicka sedan på "Logga in med skolfederation".

Avslutningsvis vill jag informera om att skolans kalendarium i sin helhet finns på hemsidan.

Jag vill även passa på att önska er en trevlig höst och hoppas att ni kan njuta av denna årstid lite extra. Kanske genom att läsa eller lyssna på en bok på Welib.

Med vänlig hälsning,
Per Algback