Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

December 2019

Snart är det dags för jullov. Vi har haft en fin termin, med bra prestationer av eleverna och en bra stämning på skolan. Eleverna svarar i olika undersökningar att de trivs och gillar sin skola, det är mycket glädjande.

Nu har vi några få dagar kvar innan vi tar julledigt, något som både elever och medarbetare är välförtjänta av!

Hollandsbesök
Kunskapsskolan har nu ett antal skolor i Holland. Skolor som fungerar och arbetar som vi i Sverige gör. Ibland behöver dock holländarna se en svenska Kunskapsskola för att kunna utveckla sina egna skolor. Därför får vi väldigt många besökare från just Holland. Det är utvecklande, både för elever och medarbetare, att berätta om sin egen skola och förklara hur man sätter upp mål och utvärderar dem på till exempel det personliga handledarsamtalet. Vi försöker också få till ett utbyte av elever och lärare som kan tillbringa en vecka i Amsterdam och gå i en holländsk Kunskapsskola, för att sedan ta emot en elev som bor hemma hos svenska familjer. NO-lärare Sanna har redan varit på ett sådant utbyte och det var mycket lärorikt. Till nästa läsår hoppas vi kunna få till detta även för elever!

Kommande informationsmöten
Vi har nu haft två välbesökta informationsmöten. Det är många som har hört av sig och sagt att de missat dessa tillfällen. Vi har därför två tillfällen till, den 29 januari och 3 februari.

Har ni vänner som funderar på Kunskapsskolan, så be dem komma på ett av dessa möten och givetvis ställa sig i kö genom att gå in på kunskapsskolan.se eller komma in på skolan så löser vi det på plats.

Ombyggnaden
Jag hade hoppats på att kunna visa en del nya lokaler redan nu under detta läsår. Dock har ombyggnationen av olika anledningar blivit lite försenad, men till hösten 2020 ska dock allt stå klart. Det blir nya lokaler till mellanstadiet och en ny NO-sal. Dessutom byggs det två nya arenor. Det ska bli väldigt härligt att få tillgång till dessa nya lokaler, det gör att vi som skola kan utvecklas ytterligare. Även skolgården kommer få sig ett rejält lyft. Hela den stora parkeringen kommer bli skolgård, vilket blir en otrolig förbättring! Skolgården kommer sist i bygget, så den byggs under höstterminen 2020.

Nu ska vi alla som sagt snart få lite julledighet. Julen är en tid då man har chansen att ta det lite lugnt och verkligen vila upp sig. Jag hoppas att alla elever och ni familjer tar vara på denna lediga stund för snart börjar en ny termin med nya utmaningar.

Den 8-9 januari har vi utvecklingssamtal enligt kommande utskick från handledarna. Då hoppas jag kunna träffa så många som möjligt av er!

Tills dess önskar jag alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning,
Per Algback