Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Då är ett nytt läsår äntligen igång!

Det är härligt att alla elever är tillbaka och jag vill speciellt hälsa alla våra nya elever välkomna! Hoppas ni ska trivas hos oss på Kunskapsskolan! Vi har många som vill börja på skolan och vi är i skrivande stund 340 elever. Förutom nya elever har vi även två nya medarbetare på skolan, Carl och Cecilia. Vi hälsar givetvis även er välkomna till oss.

Välkomna tillbaka till skolan
Då börjar vi ett nytt läsår efter att ha avslutad ett litet märkligt 19/20. Märkligt då Corona spreds i Sverige och det var många saker som vi i skolan och Sverige som helhet skulle förhålla oss till. Nationella proven blev inställda och vi fick tänka nytt vad gäller till exempel lärarmiddag och avslutning. Trots det nådde vi fina resultat! 9:orna gick ut med bra betyg och nöjdheten på skolan ligger på fina nivåer.

Till detta läsår ska vi arbeta ännu hårdare för att eleverna ska trivas och känna en trygghet på skolan. Det är nyckeln för att man ska kunna prestera bra i ämnena. Det är viktigt att vi tillsammans (elev, föräldrar och skolan) har ett bra samarbete för att barnen ska lyckas fullt ut. Fråga därför skolans medarbetare om det är något ni inte förstår så att vi kan lösa frågor så snabbt och smidigt som möjligt.

Skolan blir större
Kunskapsskolan har de senaste åren blivit mer och mer populär. Det tycker vi givetvis är jättetrevligt och det är roligt när vi hör föräldrar prata gott om oss på stan. Vi har nu byggt ut skolan rejält under föregående år och sommar och nu har vi två nya fina Arenor och en ny NO-sal. Delar av årskurs 4-6 har också fått nya lokaler och mot slutet av september står hela mellanstadiet klart. Senare under hösten blir även en ny entré och en ny musiksal färdig och därefter färdigställs vår nya skolgård. Det ska bli riktigt skönt när allt är färdigbyggt. Då ska vi ha en invigning för att fira att skolan byggts ut!

Coronas påverkan på höstterminen
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller skola och Corona. Det innebär att vi har handsprit både vid ingången och i samband med lunchen. Vi har även beställt extra städning som innebär att till exempel handtag spritas och städas varje dag. Det viktigaste är dock att vi fortsätter att tänka på de viktigaste sakerna; tvätta händerna, stanna hemma om du är förkyld eller känner dig sjuk samt att undvika närkontakt. Följer vi detta så ska vi säkert kunna fixa detta lika fint som hittills!

Avslutningsvis vill jag informera om att skolans kalendarium i sin helhet nu finns på hemsidan. Där finns även en länk till datumen för de nationella proven och under dessa dagar kommer ingen ledighet att beviljas.

Besök även vår sida på facebook. Det är ytterligare ett sätt för er föräldrar att följa vad som händer på skolan.

Återigen: Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Med vänlig hälsning,
Per Algback