Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hoppas allt är bra med er alla!

Vi har haft en termin med bra prestationer av eleverna trots att vi levt i en pandemi. Nu är det alldeles strax dags för julledighet, något som både elever och medarbetare är extra välförtjänta av!

Corona
För precis ett år sedan skrev jag i mitt rektorsbrev december att vi hade haft en fin termin och att vi såg fram emot en vårtermin med bland annat besök från Holland och en start på vårt utbyte av elever och medarbetare. Sedan kom Coronapandemin. Det är lite svårt att föreställa sig att vi levt med den i 10 månader nu. Nästan ett år där kvällsnyheterna varje dag varit ett obligatoriskt inslag för att kunna vara beredd med insatser, information och restriktioner till dagen efter. Det är en märklig tid vi lever i och jag hoppas verkligen att läget blir bättre under vårterminen, men redan nu vet vi till exempel att de nationella proven ställs in.

Jag tycker medarbetare och elever har gjort en mycket fin insats under hösten. Det har bitvis varit en del personal borta, men vi har inte ställt in en enda lektion. Det är starkt! Alla förtjänar en extra klapp på axeln och en skön ledighet!

Informationsmöten
Vi har inte kunnat ha några informationsmöten på skolan alls under hösten. Det är synd, då många blivande föräldrar och elever blir glada och förväntansfulla då de ser vår skola och de nya fina lokalerna som vi under året byggt till. Vi hoppas naturligtvis kunna ha möten på skolan under våren, men om ni får frågor om skolan från vänner som vill börja här så är det bara att be dem ringa oss! Tipsa även dem att gå in på hemsidan, kunskapsskolan.se/landskrona, och titta på de informationsfilmer som vi spelat in.

Skolstart januari 2021
Varje handledare/arbetslag skickar ut information kring hur utvecklingssamtalen i början av januari kommer gå till. Helt klart är iallafall att de inte kan ske fysiskt på skolan, utan nu får vi ta hjälp av tekniken. Alla elever börjar tisdagen den 12 januari. Då hoppas vi att läget med Corona är stabilt så att vi alla, elever och medarbetare, får arbetsro under våren.

Nu är det som sagt snart dags för lite julledighet. Julen är en tid då man har chansen att ta det lite lugnt och verkligen vila upp sig. Jag hoppas att alla elever och ni familjer tar vara på denna lediga stund och umgås lite extra med varandra nu när restriktionerna sätter stopp för större festligheter.

Jag lyssnade på en podd förra veckan där en klok kvinna sa att hon just nu längtar efter tre V: Vår, värme och vaccin. Det ligger mycket i det. Vi får hoppas att vi får en mer stabil tillvaro i Sverige och Skåne under våren så att allt fokus kan läggas på det vi vill; att ge eleverna den allra bästa utbildningen vi bara kan och göra dem förberedda inför livet efter grundskolan.

Jag önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning,
Per Algback