Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev augusti 2021

Hej!

Då är ett nytt läsår äntligen igång!

Det är härligt att alla elever är tillbaka. Personalen börjar ju alltid någon vecka före eleverna och det är då lite tomt utan ungdomar i huset. Nu är det dock fullt ös igen och det känns bra! Jag vill hälsa alla elever välkomna tillbaka till skolan och lite extra välkomna till de nya eleverna som börjat på skolan! Jag hoppas att alla ska trivas och utvecklas hos oss!

Välkomna tillbaka till skolan
Läsår 20/21 blev på många sätt ett lite märkligt läsår. Corona bidrog till att vi var tvungna att införa distansundervisning och vi hade restriktioner som påverkade alla i vårt land. Nationella proven blev inställda och vi fick tänka nytt vad gäller till exempel lärarmiddag och avslutning. Trots det nådde vi fina resultat! 9:orna gick ut med bra betyg och en hög gymnasiebehörighet (96% blev behöriga till gymnasiet) och nöjdheten på skolan ligger på fina nivåer.

Till detta läsår ska vi arbeta ännu hårdare för att eleverna ska trivas och känna en trygghet på skolan. Det är nyckeln för att man ska kunna prestera bra i ämnena. Det är viktigt att vi tillsammans (elev, föräldrar och skolan) har ett bra samarbete för att barnen ska lyckas fullt ut. Fråga därför skolans medarbetare om det är något ni inte förstår så att vi kan lösa frågor så snabbt och smidigt som möjligt.

Corona, frågor och svar
Vi får en del frågor vad som gäller nu när eleverna är tillbaka i skolan. Jag har full förståelse att det kan vara svårt att sortera ut vad det faktiskt är som gäller och därför skriver jag lite frågor och svar nedan med de vanligaste frågeställningarna. Hoppas det hjälper er föräldrar, annars är ni naturligtvis välkomna att kontakta oss på skolan för att ställa frågor.

Vi hoppas naturligtvis på en utveckling i Sverige där vi inte får så många nya fall. Vaccinet hjälper mycket och när fler och fler vaccinerar sig så hjälper det hela samhället och naturligtvis alla skolor.

Skaffa e-legitimation till barn 13 år och äldre
Förbered dig gärna inför skolstart genom att skaffa giltig e-legitimation om du är 13 år eller äldre. Detta är viktigt eftersom det krävs för att kunna beställa covid-19-test via 1177.se. För elever 6-12 år kan du som vårdnadshavare beställa test till ditt barn via din egen e-legitimation eller mobilt Bank-ID.

Vem ska testa sig vid symptom?
Alla som är sex år eller äldre ska testa sig vid symptom. Detta gäller även lindriga symptom som huvudvärk eller halsont. Beställ gratis test på 1177.se.

Det är viktigt att eleven stannar hemma tills hon eller han fått sitt provsvar. Läs mer på: Lämna prov för covid-19 - 1177 Vårdguiden.

Hur länge ska eleven stanna hemma vid bekräftad covid-19?
Eleven ska stanna hemma minst sju dygn efter att hon eller han blev sjuk. De sista två dygnen ska eleven känna sig bra och inte ha någon feber.

Får eleven gå i skolan om någon i hushållet har konstaterad covid-19?
Nej, eleven ska stanna hemma i minst sju dagar, även om eleven inte har några symptom. Fem dagar efter den smittade personen i hushållet testade sig ska eleven göra ett test.

Undantag från ovan är de elever som är fullvaccinerade eller som har haft bekräftad covid-19 de senaste sex månaderna.

Vad gäller för mig som varit utomlands?
Du som reser in i Sverige från ett icke-Nordiskt land rekommenderas att lämna ett PCR-prov så snart du kan, du kan läsa mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för hemkomst från utlandet på deras hemsida. Om du inte har några symptom är du välkommen till skolan.

Avslutningsvis vill jag informera om att skolans kalendarium i sin helhet nu finns på hemsidan kunskapsskolan.se/landskrona. Där finns även en länk till datumen för de nationella proven och under dessa dagar kommer ingen ledighet att beviljas.

Besök även vår sida på facebook. Det är ytterligare ett sätt för er föräldrar att följa vad som händer på skolan.

Återigen, varmt välkomna till ett nytt läsår!

Med vänlig hälsning,
Per Algback
Rektor Kunskapsskolan Landskrona

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.