Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev november 2021

Terminen går i ett rasande tempo. Vi har redan haft höstlov och ute har det blivit kallare och mörkare. Inne på skolan är det dock fullt tempo och eleverna arbetar för att nå höga resultat. Det är skönt att coronarestriktionerna har lättat så att vi kan ha alla våra elever på plats i skolan och träffa dem varje dag.

Kommande informationsmöten
Nu kan vi äntligen ha fysiska informationsmöten! Vi har längtat efter att kunna visa upp skolan för elever som vill börja. På skolan går nu 355 elever och vi blir mer och mer populära för varje år som går. Vi märker det i att köerna växer och föräldrar ringer titt som tätt och vill byta till vår skola. Mycket trevligt och inspirerande. Informationsmötena inför nästa års antagning drar snart igång (första nu på torsdag 18 november) och ni får gärna tipsa vänner och bekanta att komma på ett möte och ställa sig i kö, dagar och tider för informationsmöten finns även på hemsidan. Det är en god idé att ställa sig i kö redan nu så att man får en plats på skolan till nästa höst.

Datumen för informationsmötena är;
Torsdag 18 november kl 18:00-20:00
Tis 23 november kl 18:00-20:00

Nationella prov i årskurs 6 och 9
Under pandemin var de nationella proven inställda från Skolverket. Detta läsår skall de genomföras igen och nu innan julledigheten är det dags för de muntliga delarna. Lärarna förbereder eleverna så att de inte ska vara nervösa, men ni som föräldrar kan alltid stötta era barn lite extra så att nervositeten släpper.

De muntliga delarna sker i mindre grupper och vi har dem åtskilda i grupprum så att det blir en lugn miljö. Vi hoppas på så sätt att eleverna ska känna sig trygga och kunna prestera så bra som möjligt.

Mitterminsprognos
I samband med höstlovet arbetade vi på skolan med att gå igenom alla elever i alla ämnen. Vi gör det för att dels kunna fånga upp elever som riskerar att inte nå ett godkänt betyg och dels för att kunna förändra vår undervisning. Nu har det gjorts planer för eleverna och dessa arbetar vi med fram till julledigheten och då görs en ny analys. På så sätt har vi flera tillfällen under ett läsår då vi har möjlighet att granska vår verksamhet och på så sätt hela tiden förbättra oss. Allt för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sina studier.

Avslutningsvis vill jag göra reklam för vår Facebooksida. Gå gärna in och följ den och ta del av ditt barns skolgång.

Jag vill även passa på att önska er en fortsatt trevlig höst och hoppas att ni kan njuta av denna årstid lite extra. Det är en fin tid då man kan vara inomhus och njuta av en bra bok eller en spännande serie på TV.

Med vänlig hälsning,
Per Algback