Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Landskrona

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars 2022

Hoppas allt är bra med er!

Vi har passerat februari och eleverna har precis kommit tillbaka efter sportlovet. Ett efterlängtat lov, där elever och skolpersonal har kunnat ladda batterierna inför den avslutande delen av vårterminen.

Vi har nu endast 3 månader kvar av läsåret, men det är mycket som ska hinnas med. Förutom den ordinarie undervisningen så är det ett antal nationella prov som ska genomföras och i slutet av terminen ska 9:orna ha lärarmiddag och andra trevligheter. Med det sagt är det viktigt att hela tiden ligga i fas med skolarbetet och här är det oerhört värdefullt att ni föräldrar är engagerade i ert barns skolgång och hela tiden följer upp så att de gör sitt skolarbete. Annars blir det “panik” på slutet och det vill vi undvika.

Kriget i Ukraina
Sportlovet avslutades tyvärr med den sorgliga nyheten att krig utbrutit i Ukraina. För mig som rektor är det viktigt att eleverna mår bra och att de får möjlighet att ventilera sina tankar och känslor. Vi kommer därför att noga följa händelseutvecklingen och samtala med eleverna, främst på morgonsamlingarna.

Samtalen kommer dels handla om den historiska bakgrund till det som händer nu, samtidigt som vi kommer utnyttja tillfället och prata källkritik, det vill säga hur kriget beskrivs i ryska kontra västerländska medier. Det är viktigt för eleverna att vara kritiska till den information som de får till sig och de måste förstå att allt som skrivs på Tik-Tok och Snapchat inte är sant.

Om ni märker att era barn mår dåligt av händelseutvecklingen i Ukraina så tveka inte att ta kontakt med handledaren!

Kommande informationsmöten
Tyvärr ställdes våra fysiska informationsmöten i januari och februari in och det fick bli digitala istället. Det fungerade fint, men några familjer ville gärna se skolan och träffa medarbetare. Vi kommer därför ha ett fysiskt informationsmöte tisdagen 8 mars klockan 18:00. Då kommer vi gå igenom skolans arbetssätt, men även ha en rundtur på skolan.

Får ni föräldrar frågor om skolan från intresserade familjer, så hänvisa dem gärna till detta möte!

Kunskapsskolans enkäter
Nu är det åter dags för vår skola att utvärderas genom enkäter. I början av nästa vecka kommer alla elever och ni föräldrar att få ett mail med en länk till enkäten. Eleverna svarar på enkäten i skolan och vi hoppas att ni föräldrar tar er tid att svara på föräldraenkäten. Det betyder mycket för oss att få veta er åsikt! Naturligtvis är svaren helt anonyma!

Nu kör vi så det ryker under resterande del av terminen. Jag hoppas som sagt att ni föräldrar samtalar mycket kring skola och utbildning hemma, så att eleverna förstår vikten av att gå i skola och möjligheten att skaffa sig bra förutsättningar inför framtiden.

Ha en fin vår, så får vi hoppas på mycket sol och fina dagar.

Med vänlig hälsning,
Per Algback